Очевидно е, че се разглеждат различни версии, включително версията –

...
Очевидно е, че се разглеждат различни версии, включително версията –
Коментари Харесай

Инцидент или покушение: Кремъл за пръв път призна, че Пригожин може да е бил убит

" Очевидно е, че се преглеждат разнообразни версии, в това число версията – знаете защо приказваме – да кажем, съзнателно ликвидиране ", уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти.  

Запитан дали Международната организация за гражданска авиация ще проверява злополуката, Песков сподели, че събитията усложняват обстановката, само че предизвести, че проверяващите към момента не са създали публични изводи какво тъкмо се е случило.

Причината за случая със самолета, който се разруши северно от Москва на 23 август, убивайки всички 10 души на борда, към момента не е изцяло ясна. Живеещите в региона на случая обаче показват пред организация " Ройтерс ", че са чули гърмеж, а по-късно летателният уред е почнал да пада. 

Първият обвинен по случая с злополуката бе персоналният водач на предприемача Артьом Степанов. 

Междудържавният авиационен комитет (IAC), който следи следствията на авиационни катастрофи в група от някогашни руски републики, в това число Русия, съобщи, че не проверява злополуката, добавяйки, че няма да разяснява „ събитията на случая ".

Самолетът, в който пътуваше Пригожин, се разруши тъкмо два месеца откакто шефът на " Вагнер " потегли на своя метод за правдивост и се опита да реализира прелом в Русия. Бунтът раздруса до основи ръководството на Владимир Путин. 

Кремъл отхвърли като " безспорна неистина " догатката на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде погубен като възмездие.

След гибелта на Пригожин Путин подреди на бойците на Вагнер да подпишат клетва за честност към съветската страна - стъпка, на която Пригожин остро се противопоставяше. Институтът за проучване на войната писа в един от отчетите си, че по всяка възможност частната войска към този момент ще спре да съществува като независима единица. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР