Очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би

...
Очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би
Коментари Харесай

СДС иска коалиция с ГЕРБ и на местните избори

Очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива. Най-вероятно е да се развива. Ние имаме едно решение, което дава независимост на нашите локални структури да вземат решение по какъв метод ще се явят наесен за локалните избори. На множеството места най-вероятно ще бъдем дружно с ГЕРБ, сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов по време на първата конференция на партията след изборите.

Той оцени изборите като доста сложни, само че все пак липсвал същински спор за Европейския съюз, а диалогът се въртял единствено към вътрешнополитически цели.

" Основната роля на тези избори е на ГЕРБ. Видях една доста проведена партия. Видях какво бяха създали те на местата на техните срещи. Включването на премиера Бойко Борисов малко по-активно способства за смяна на тренда при започване на акцията ", посочи още Христов.

По отношение на  другото дясно обединяване - " Демократична България ", той посочи, че месеци наред са водили договаряния, само че изискванията сложени от тях били унизителни за Съюз на демократичните сили.

Знаковото лице на Съюз на демократичните сили от началото на измененията и предстоящ евродепутат Александър Йорданов съобщи, че ползата на партията постоянно е бил да победи Българска социалистическа партия, тъй че обединението с друга дясна групировка като ГЕРБ била разумна и естествена.

В Европарламента той ще бъде в групата на ЕНП и ще се бори за повече интеграция, за обединена Европа, за участие на България в Еврозоната и Шенген и за европейски приходи.

Йорданов прикани всички демократични партии в България, " които в действителност се считат за демократични " да победят Българска социалистическа партия, а не да й оказват помощ да побеждава на избори.

" Не би трябвало да бъдем народ, който непрекъснато се самоокайва и самоотрича, тъй като имаме с какво да се гордеем за тези 30 години народна власт, в никакъв случай не би трябвало да забравяме, че тази народна власт стана допустима с помощта на напъните на Съюз на демократичните сили ", заключи Александър Йорданов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР