Очакват се допълнителни приходи, заяви пред Bulgaria ON AIR зам.-кметът

...
Очакват се допълнителни приходи, заяви пред Bulgaria ON AIR зам.-кметът
Коментари Харесай

Зам.-кметът Барбалов: От втората половината на 2022 г. наблюдаваме връщане на хората в градския транспорт

" Очакват се спомагателни доходи ", съобщи пред Bulgaria ON AIR зам.-кметът на София Дончо Барбалов по отношение на нововъведенията в системата на градския превоз.

" От втората половината на 2022 година следим връщане на хората в градския превоз. Получи се недобра връзка от страна на ЦГМ за измененията в другите типове транспортни документи. Нищо съдбовно не се е случило. Ако се подходи отговорно към проблемите - може да се намерят решения ", безапелационен бе той.

" София се оправя добре с бюджета си през последните години. Заради неналичието на народен бюджет за 2023 година ще работим с този за 2022 година, за което е основана нужната организацията. Недофинансирани действия няма да има. За поредна година няма да има смяна в налозите ", разяснява БАрбалов.

По думите му Столичната община ще направи всичко допустимо, с цел да резервира качеството на предлаганите през 2022 година услуги и да обезпечи запас за финансиране на главните капиталови планове на общината.

" В резултат на целия екип беше непокътнато финансирането за третата линия на метрото в Плана за възобновяване и резистентност ", означи Барбалов.

Той акцентира, че през последните години разноските за градския превоз са нарастнали доста. " Парите, които общината даваше, до преди 2-3 години бяха в размер на 95 млн. лева годишно, а за предходната са 176 млн. лева Това са към половината от данъчните доходи на общината ", установи зам.-кметът.

Барбалов разяснява и разноските за гориво за градския превоз.

" През последните години токът набъбна три пъти, няма отплата за природния газ, а огромна част от рейсовете се движат на подобен. Всичко това натоварва транспортните ни сдружения ", уточни той, като добави, че въпреки всичко заплатите в бранша са били увеличени.

Барбалов увери още, че доставката на газ за " Топлофикация - София " е обезпечена.

" Безпокои ни финансовото положение на сдружението. Средната цена, на която " Топлофикация " купува природен газ, е 151 лева Цената на топлинната сила обаче е 108 лева От продажба на топлинна сила сдружението губи ", счита зам.-кметът. Той изрази мнението си, че разликата би могла да бъде обезщетена с произвеждане на повече електрическа сила.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР