Очакваното пускане на пробива Модър-Царевец няма да се състои преди

...
Очакваното пускане на пробива Модър-Царевец няма да се състои преди
Коментари Харесай

Пробивът „Модър-Царевец“ в Пловдив няма да бъде пуснат следващите два месеца

Очакваното стартиране на пробива „ Модър-Царевец ” няма да се състои преди средата на месец юни. Това стана ясно след срещата сред кмета Костадин Димитров и всички компании и сдружения, ангажирани с ремонтите в регион „ Западен ”.
Кметът съобщи, че той няма пълномощия да глобява част от компаниите там, защото доста от тях възложител не е Община Пловдив. Основният проблем са шахтите, които се построяват от страната на регион „ Западен ”, свързани с Южния обходен колектор, а там възложител е ВиК.
„ Разбрахме се идната седмица да създадем пътна карта – всеки един сектор и всяко едно дружество  да даде ясни и точни периоди по кое време ще приключат. Откъм ул. „ Модър ” всичко е готово, само че откъм западната част – не. Имахме вид да отворим „ Модър-Царевец ”, а след две седмици да го затворим – няма смисъл от това. Дали сме си период средата на юни придвижването към  ул. „ Солунска “ и „ Хаджи Димитър “ в финален вид, с цел да можем да употребяваме оборудването в цялата му цялост ”, сподели Димитров.
Управителят на една от компаниите, които работят по Южния обходен колектор Бончо Бонев сподели, че  отлагането на стартирането на „ Модър – Царевец “ е заради тривиално разминаване в разбирането за периодите.
„ Ние постоянно сме били виновни към Община Пловдив и нашия възложител ВиК.  Имахме ангажимент да предадем нашия сектор на 6 април на „ София асфалт “. Нашият сектор не може да направи пътния възел работещ. Получило се е някакво разминаване – някой е очаквал на 6 април да почне да работи, различен е очаквал на 6 да има отворено придвижване. Сега на тази намира се разбра, че реалната дата, на която може да бъде отворено цялото кръстовище, е 10 юни ”, сподели Бонев.
От своя страна основният инженер на ВиК Йордан Чемишев сподели, че няма по какъв начин да се постановат наказания на компаниите, защото са в осъществяване на обекта в график. Той съобщи обаче, че  от сдружението ще направя всичко допустимо дейностите да вървят по-бързо. Това заяви TrafficNews.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР