Очаквано, първите, които надигат глас срещу нови по-строги мерки срещу

...
Очаквано, първите, които надигат глас срещу нови по-строги мерки срещу
Коментари Харесай

Ресторантьрите пак скочиха срещу ново затваряне


Очаквано, първите, които надигат глас против нови по-строги ограничения против епидемията, са ресторантьорите. Заведенията бяха отворени на 1 март, само че с експлицитната спогодба от здравните управляващи, че в случай че има ново повишаване на заболелите, ще се наложи отново затваряне. А доста огромна част от здравните специалисти предизвестиха, че заведенията за хранене въобще не би трябвало за заработват още веднъж тъкмо при започване на третата вълна на вируса.

Вчера здравният министър разгласи, че до дни ще се вземе решение къде и по какъв начин ще бъдат затегнати рестриктивните мерки – най-много в областите със заболеваемост над 300 на 100 000 души. Една от ограниченията, които са разискали здравните управляващи през вчерашния ден, е затваряне на заведения или въвеждане на по-ранен вечерен час.

Ресторантьорите към този момент реагираха бурно, отпред с Ричард Алибегов. Абсолютно недопустимо е каквото и да е стягане на ограничения, обвързвано със заведенията, се споделя в позиция на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

От сектора настояват, че „ отварянето на дневните заведения на 1 март беше най-логичното нещо, което можеше и се очакваше да се случи “. Дори било закъсняло, само че към този момент е реалност и нямало връщане обратно.

„ Клиентите ни също стартират да се усещат все по-сигурни, посещавайки нашите обекти, тъй като виждат, че всички противоепидемични ограничения се съблюдават и ситуацията не е по-различна или рискова спрямо извършването на покупки в магазин или посещаването, на който и да е различен търговски обект “, написа в позицията.

„ Противопоставяме се остро на всевъзможни хрумвания, прокрадващи се измежду членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на опазването на здравето и всевъзможни знайни и незнайни математици и вирусолози. Ново затваряне, отсрочване на откриването на нощните клубове на 1 април 2021 година, въвеждането на забрани на местен принцип, понижаване на работното време или каквито и да е други безумни хрумвания и рестрикции “, заплашват от сектора.

„ И то единствено седмица, откакто бяхме отворени! И то месеци, откакто сътрудниците ни в хотелите работеха и се видя, че това не води до повишение на заразяването “, се показва още в позицията.

„ Ние към този момент дадохме нашата милостиня с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на нервността. Нямаме потребност от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото възбраните в международен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна! “, не престават ресторантьорите.

Ние няма да приемем нищо друго, с изключение на към този момент написаните ограничения и дати, се споделя още в позицията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР