Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои

...
Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Очакваме подновяване на разговорите с ГЕРБ-СДС

Очакваме всеки миг ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои до фризера, или ще поеме отговорно държание по отношение на българските жители. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров.

" Очакваме след връчването на мандата възобновяване на диалозите. Искаме да чуем техните съображения ", добави той пред NOVA. 

По думите на народния представител обстановката се е трансформирала трагично, само че и двете страни би трябвало да намерят решение.

 

Гюров добави, че топката е в ръцете на ГЕРБ и от ПП-ДБ чакат позвъняване, с цел да бъдат възобновени договарянията за постоянно държавно управление.

 

Той разяснява и президента Румен Радев, който изостри тона при връчването на втория мандат.

 

„ Г-н Радев изгуби своя облик на обединител и водач на нацията. Той си разреши в един миг да вкара персоналния интерес. Досега постоянно сме говорили, че дейностите на президента демонстрират, че той не желае да има постоянно държавно управление в страната ”, съобщи Гюров. 

 

Депутатът изрази подозрение в законосъобразността на думите на президента, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно. 

 

„ Президентът сподели на всички какво е неговото отношение към Конституцията на страната внезапно му отесня ”, добави Андрей Гюров. По думите му се вижда усилване на „ президентското лоби ” в обществото.

 

" Неговото предпочитание (бел. ред. на президента) да се намеси в политическия живот на страната през разнообразни негови политически планове, които не съумяват да реализират нужните резултати, отива в посока на тирания. Нашата задача е да върнем парламентарната република и да излезем от ноктите на това изкуствено основано безвремие, което намирисва на тирания ", сподели Гюров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР