Очакваме трудности по време на летния туристически сезон, защото има

...
Очакваме трудности по време на летния туристически сезон, защото има
Коментари Харесай

Летният туристически сезон започва с липса на 3000 служители – основно рецепционисти и камериерки

Очакваме компликации по време на летния туристически сезон, тъй като има недостиг на над 3000 служащи. Това сподели в студиото на Euronews Primetime хотелиерът Стоил Далевски. По думите му с проблема с работната ръка хотелиерите по морето се сблъскват всяка година, само че той от ден на ден се задълбочава.

Повечето квалифицирани фрагменти отпътуваха да работят в чужбина , изясни той. Трудно е да намерим хора, тъй като доста са малко тези, които желаят да дойдат за към 2 месеца по време на сезона, а след това още веднъж да търсят прехранване, сподели още Далевски. Хората избират места, където сезонът или е по-дългосрочен или работят целогодишно.

Сред дефицитните чиновници са рецепционисти, камериерки, шефове. Хотелиерът изясни, че на свободните позиции се наемат и украински бежанци, само че там затрудненията са от административен темперамент – мъчно е да бъдат завършени техните работни документи. Според Стоил Далевски бежанците от Украйна също търсят дълготрайна претовареност и заобикалят сезонните работни места.
Много дребна част от заетите работни места по морето са целогодишни, а предходната година да вземем за пример интензивният сезон продължи едвам 45 дни. Такава е наклонността и тя наподобява ще се резервира. Преди години сезонът у нас продължаваше по 4-5 месеца.
Стоил Далевски, хотелиер

Основните аргументи за по-кратката дълготрайност на летните почивки съгласно Далевски са сложни – отражение е дала както войната в Украйна, по този начин и високите равнища на инфлацията и неналичието на посетители от Русия.

Цялото изявление вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР