Очакваме прокуратурата да протестира домашния арест на Габриела Славова, обвинена

...
Очакваме прокуратурата да протестира домашния арест на Габриела Славова, обвинена
Коментари Харесай

Живко Коцев: Очакваме прокуратурата да протестира домашния арест на Габриела Славова, обвинена за убийството на Пейо Пеев

„ Очакваме прокуратурата да стачкува домашния арест на Габриела Славова, упрекната за убийството на Пейо Пеев. “ Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Той удостовери, че със заповед на шефът на „ обществено подкрепяне “ в регион „ Красно село “ двете деца на дамата са настанени при близки.

Коцев обясни, че следствието е почнало по сигнал на бащата на убития Пейо Пеев, който съобщил, че от 24 часа няма връзка със сина си. Разследващите работили неотложно. Самото закононарушение било осъществено в четвъртък вечерта, а колата била открита на Витоша в петък вечерта.

Министерство на вътрешните работи имало симнение, че има забъркани и други лица, по тази причина в Софийската районна прокуратура се води дело за персонално укривателство. По отношение на записа от камерите основният секретар сподели, че не бил лицеприятен. Той бил с дълготрайност 3 минути.

За откритото през вчерашния ден 4-годишно дете край Радомир съобщи, че служителите на реда и всички хора, които го търсели, работили неотложно. Още повече, че служителите на реда от Перник имали опит в издирването на изчезнали деца около издирването на дребния Сашко.

„ Загубеното дете е на 4-години от украинско семейство. Родителите му постоянно посещавали хижа „ Орлите “. Точно там се изгубило детето. Те го оставили без контрол 3-4 минути, и то изчезнало. След това 30-40 минути го търсели сами, което било неточност. “

За убийството на Алексей Петров Живко Коцев повтори, че било добре планувано. Самият Петров бил широкоспекторна персона, с ползи в разнообразни сфери.

„ Но не се отхвърляме, разполагаме с много улики, огромен размер от обстоятелства, само че не разполагаме с авторство и обезпечение “, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

За дейностите по необходимост в офиса на Васил Божков и изезтия му телефон.

„ Телефонът на Васил Божков стигна до партньорска работа. Длъжни сме да проверим връзката и кореспонденцията в телефона “, посочи Коцев.

За граничните служители на реда, пуснали Петър Александров и Александър Кинов, упрекнати за убийството на Кирил Русев напомни, че чиновниците са краткотрайно отстранени. За него било смущавашо, че те били с 10-годишен опит, а посочили немарливост.

Министерство на външните работи отстранява от служба Красимира Трифонова – тъщата на убития Пейо Пеев. От министерството изпратиха позиция, в която декларират, че са осведомени за случай на чиновник, против който има формирано наказателно произвеждане, напомня SafeNews.

„ Предприети са дейности за премахване на служителя от системата на Министерство на външните работи. Оказва се нужното подпомагане на проверяващите органи по случая ”, допълват от Външното министерство.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР