Очакваме още оставки. Не сме удовлетворени, че днес Георги Видев

...
Очакваме още оставки. Не сме удовлетворени, че днес Георги Видев
Коментари Харесай

Искаме още оставки, понижаването на Георги Видев не е достатъчно: Старозагорци

" Очакваме още оставки. Не сме задоволени, че през днешния ден Георги Видев си е подал оставката като заместител областен прокурор, само че остава прокурор, а ние не желаеме това. И не желаеме единствено тази оставка, а на всички, които не са си свършили работата – от правосъдния доктор до съдията в Окръжен съд – Стара Загора ", сподели за Българска телеграфна агенция Моника Маринова, близка другарка на 18-годишното момиче от Стара Загора, което стана жертва на принуждение.

Изпълняващият функционалностите основен прокурор на Република България Борислав Сарафов изиска оставката на прокурор Георги Видев като заместител административен началник на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

На среща в Съдебната палата в гр. София с управлението на Окръжна прокуратура-Стара Загора основният прокурор изрази остро отвращение от сериозните пропуски, позволени в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална насила по отношение на обвинения Г.Г. в правосъдно съвещание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 година

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов бе безапелационен, че Георги Видев не има нужните професионални и управнически качества, с цел да заема поста на заместник-окръжен прокурор на Стара Загора. С оглед на това Видев подаде оставката си като заместител на административния началник на ОП-Стара Загора.

По предписание на основния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна инспекция на работата на Георги Видев в ОП-Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за интервал от две години.

Оставката на " всички, които не са свършили работата " желаеха нощес и излезлите на митинг против насилието и в поддръжка на 18-годишното момиче, което стана жертва на принуждение в Стара Загора. Те излязоха на спокойно шествие, което стартира от постройката на Съдебната палата, стигна до Общината, откъдето продължи към Областната администрация и приключи пред постройката на Районната прокуратура в Стара Загора.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР