Очакваме народните представители да изберат председател на Народното събрание, да

...
Очакваме народните представители да изберат председател на Народното събрание, да
Коментари Харесай

Васил Велев, АИКБ: Очакваме правителство, ако нищо не се промени, ще имаме бюджетен дефицит от 7%

Очакваме народните представители да изберат ръководител на Народното събрание, да излъчи постоянен кабинет и да гласоподава постоянен настоящ бюджет. Работодателите оферират увеличение на Данък добавена стойност, понижаване на разноските и непопулярните ограничения в областта на енергетиката, опазването на здравето и пенсионната система. В студиото на Българска национална телевизия обществените финанси и положението на българската стопанска система разяснява Васил Велев – ръководител на АИКБ.
 
" Бюджетът е средството за реализиране на цели и е значимо какви са те. Според нас, националните цели следва да бъдат участие до края на годината в Шенген, в еврозаната от януари 2025 година и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз през 2026 година. Бюджетът, който следва да бъде направен, прегледан и утвърден от Народното събрание, би следвало да е зависещ на тези цели ", съобщи той.
 
Според него, " тласкани от популизъм и предизборни пропаганди, в предходните два Народното събрание народните представители одобриха такива закони и решения, които сега основават доста тежка обстановка ". " Ако нищо не се промени, ние ще имаме бюджетен недостиг от порядъка на 7%. Ако нищо не променим, ще имаме такива дефицити и през идващите 5-6 години ", означи Велев и добави: " Грубо при 200 милиарда Брутният вътрешен продукт това прави 6 милиарда недостиг, а той е 12 милиарда За да реализираме 3% недостиг, би трябвало да реализираме двойно по-голям Брутният вътрешен продукт, а това няма по какъв начин да стане в околните 5-6 години. "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР