Очакваме добър туристически сезон. Драстично поскъпване на почивките през зимния

...
Очакваме добър туристически сезон. Драстично поскъпване на почивките през зимния
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Очакваме добър туристически сезон

Очакваме добър туристически сезон. Драстично повишаване на почивките през зимния сезон няма да има. Всеки може да откри услуга съгласно задачите и опциите си. Това сподели пред БТВ министърът на туризма Зарица Динкова.


По думите и Министерството на туризма ползва навременни ограничения да се минимизира отрицателният резултат от военните дейности в Близкия изток. „ Рекламата за туристическите артикули в България е ориентирана към Англия, Ирландия, скандинавските и прилежащите страни. Чрез цифровизация промотираме Дестинация България на четири сезона. “, сподели министър Динкова.

Относно бюджета тя разяснява, че се получават 2 млн лв. повече съпоставяне с предходната година, като това значи осъществяването на целенасочени проекти. „ С непрекъснати диалози с Министерството на финансите успяхме да запазим ставката от 9% за ресторантьорите до края на годината и за туроператорите до юни. “, посочи Зарица Динкова.

“Работим доста добре с представителите на зимните курорти. Планираме забавни начинания преди Световните ски и сноуборд събития и демонстрираме, че туризмът е все по-конкурентоспособен, постановат се вложения в нововъведения и нови технологии за привличане на повече туристи. ”, уточни министър Динкова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР