Очаквам всички социални мерки в подкрепа на българите по време

...
Очаквам всички социални мерки в подкрепа на българите по време
Коментари Харесай

Гьоков преди Тристранния съвет: На над 770 000 пенсионери ще им бъдат увеличени пенсиите с 15%

Очаквам всички обществени ограничения в поддръжка на българите по време на инфлация да минат с консенсус през Националния съвет за тристранно съдействие. Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Опитали сме се в границите на опциите - към 1 милиард и 600 млн. лева от бюджета - да получат българските пенсионери такова нарастване, което би било най-справедливо. Ако бяхме предложили първичния вид - 21,6% на всички пенсии, щеше да задълбочи разликите сред по-старите пенсии още повече, означи общественият министър. " Сегашният вид е по-справедлив, а парите, които ще отидат при пенсионерите, са същите. Ние не сме спестявали пари, тук са включени всички средства, които могат да бъдат отделени за българските пенсионери ", добави той.

От 1 октомври ще има ново модифицирано осъвременяване на пенсиите, по този начин сме го нарекли, то е един тип преизчисление на пенсиите, което да докара до доближаване на по-старо отпуснатите пенсии във времето с по-ново отпуснатите. Този проблем в българската пенсионна система се е получил по този начин, тъй като през годините, изключително след 2009 година, не се е ползвал добър вид в законодателството, сподели още Гьоков.

На 770 хиляди пенсионери ще им бъдат увеличени пенсиите с 15%. Според Гьоков при тях задачата не е да се усилят пенсиите, а да се реализира доближаване на по-старите пенсии, което съгласно него е премахване на една неправда.

" То ще бъде модифицирано осъвременяване като всички пенсии се връщат към времето на отпущането им, само че по-назад от 2008 година няма смисъл ", изясни още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР