Очаквам в ЕП да се приеме резолюция с голямо мнозинство

...
Очаквам в ЕП да се приеме резолюция с голямо мнозинство
Коментари Харесай

Емил Радев: Изборите в Нидерландия може да са спънка за присъединяването ни към Шенген

Очаквам в Екологичен потенциал да се одобри резолюция с огромно болшинство за приемането ни в Шенген. Едва ли ще има единогласие, само че казусът ни е Съветът на Европейски Съюз, по-точно в две членки - Австрия и Нидерландия, където идните избори през ноември може да са сериозна пречка за присъединението ни към Шенген. Това е по този начин, тъй като крайнодесни националистически партии може да получат повече власт.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия българският евродепутат от ГЕРБ Емил Радев. По думите му испанското председателство е огромен късмет за утвърждение за Шенгенското пространство.

" Ще получим средства за камери, наблюдаване, дронове и техническо поръчителство по границите. Граничното оборудване се поддържа мъчно, тъй като е в труднодостъпни региони. Трябват още средства за наблюдаване, както и на всички места да има термокамери, свързочна техника и високопроходими коли. Можем да получим с изключение на материална помощ, по този начин и такава от FRONTEX. Това ще ни помогне по пътя към Шенген ", уточни Емил Радев.

Според него колкото по-голям е контролът върху външните граници на Европейския съюз, толкоз по-ефективни ще бъдат дейностите против незаконната миграция.

" Нито една страна не може да реши сама този проблем. Ние сме най-близко до потоците от Азия, както и страните с спорове - Сирия и Афганистан. През летния сезон мигрантите се пробват да стигнат до Западна Европа, всекидневно има случаи с хванати мигранти ", акцентира евродепутатът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР