Очаквам да се оползотвори и последната надежда. Третият мандат да

...
Очаквам да се оползотвори и последната надежда. Третият мандат да
Коментари Харесай

Румен Радев: Очаквам да се оползотвори и последната надежда

Очаквам да се оползотвори и последната вяра. Третият мандат да докара до основаване на държавно управление.

Това съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите с " Продължаваме промяната ".

Той не пропусна да означи, че България е изправена пред доста рецесии. Нужно ни е стратегическо ръководство с обозрим небосвод и работещ парламент, напомни президентът.

Той попита " Продължаваме промяната " дали е подготвена да взе участие в кабинет с мандата на друга политическа мощ.

От своя страна министър председателят в оставка Кирил Петков уточни, че " Продължаваме промяната " е виновна политическа мощ.

Държавният глава ще одобри на " Дондуков " 2 поредно след тях ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ". Срещите ще продължат единствено един ден, до ранния следобяд.

Радев към този момент съобщи, че без значение дали са в ръководство или в съпротива, всички парламентарно показани партии имат своята отговорност за намиране на излаз от задълбочаващите се рецесии, които прераснаха и в политическа рецесия. Инфлацията, обществената и здравната рецесия въздействат директно върху живота на българските жители и изискват неотложни дейности от виновните институции, сподели президентът.

Държавният глава разгласи, че на консултациите с парламентарните сили чака да се чуе по какъв начин те виждат излаз от създалата се рецесия, какви благоприятни условия виждат за съдружни диалози, за търсене на болшинство в границите на този парламент, към какви цели и стратегии могат да търсят обединяване, и тогава ще вземе решение на кого да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

Вчера представители на " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " разясниха, че в случай че техните обединения получат третия мандат, ще положат старания да сформират държавно управление.

Председателят на ПГ на " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров уточни, че биха подкрепили диалози към програмата, която беше утвърдена от съдружните им сътрудници сега - " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ", и добави, че лични решения изобщо не са тематика на диалог.

Гюров сподели, че в случай че мандатът отиде при Има Такъв Народ, Политическа партия не могат да беседват с тази групировка и с нейното управление, тъй като те са тези, които скапаха съществуващата коалиция.

Очаквайте детайлности....
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР