Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини дрехи.Така

...
Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини дрехи.Така
Коментари Харесай

Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини дрехи

" Очаквам българският парламент да създава закони, а не евтини облекла ".

Така сбито, само че многозначително Румен Радев отвърна на обвиняванията на парламентарните групи на " Продължаваме промяната " и на Българска социалистическа партия, че се меси в работата на Народното събрание като " кадрува " във връзка с ръководители на парламентарните комисии.

След тази имитация в отговор на въпрос на съпътстващите го при визитата му в Молдова публицисти, Радев си потегли.

Конкретният мотив е сагата с това кой да оглави комисията за младежта и спорта в Народно събрание, която се точи от вторник.

Както е известно, комисията отива при " Продължаваме промяната ", като оттова упорстват да я оглави някогашният министър на спорта Радостин Василев. Василев бе министър от квотата на " ИТН " в постоянното държавно управление " Петков ", само че откакто водачът Станислав Трифонов отдръпна партията си от властта, Василев поведе група от отцепници от Има Такъв Народ. Приюти ги Политическа партия и в този момент Василев е народен представител от нейната листа.

Още в сряда народни представители от Политическа партия, както и от Българска социалистическа партия, разясниха импровизирано, че въпреки единодушие сред парламентарните групи за Василев да е имало още във вторник, при предварителните диалози по съставянето на комисиите, зам.-председателят на Народното събрание от квотата на Движение за права и свободи - Йордан Цонев, е получил позвъняване от президентството против номинацията на Василев. Като причина е била изтъкната враждата на Василев със служебната министърка Весела Лечева (Василев е във омраза и с предшественика й от ГЕРБ - Красен Кралев). От левицата упрекнаха в телефонно ходатайстване и самата Лечева, която тя през вчерашния ден изрично отхвърли.

Последваха обвинявания от самия Василев към нея - в спор на ползи, като някогашният министър опита да стимулира неизбирането си с си този сигнал до КПКОНПИ. 

В резултат към момента няма определен ръководител на спортната комисия, като от Движение за права и свободи също издигнаха собствен претендент - Халил Летифов. Два дни поред и двете номинации не събират болшинство за избор.

Иначе през днешния ден Радев съобщи още, че идната консултация за сформиране на държавно управление ще е в понеделник. Тя е с " Продължаваме промяната ". Радев съблюдава предварителната си поръчка да не бърза със завъртането на така наречен конституционна рулетка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР