Очаква се засилен интерес за наемане на работници от трети

...
Очаква се засилен интерес за наемане на работници от трети
Коментари Харесай

Очаква се засилен интерес за наемане на работници от трети страни

Очаква се засилен интерес за наемане на служащи от трети страни отвън Европейския съюз за туристическия сезон. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Миналата година техният брой е бил към 3400, а тази се чака да доближи 5400, по данни на работодатели. Най-голямо е търсенето за летния сезон, за огромните курорти, само че чакаме то да продължи и за зимния, разяснява министърът.

Именно разрешенията за престояване на сезонни служащи от трети страни в туризма без съществуване на виза вид „ Д “ е било предмет на диалог през вчерашния ден сред Николина Ангелкова и вицепремиера Екатерина Захариева. Двете са на мнение, че е нужна промяна в Закона за чужденците, с която да се усили престоят без виза до 180 дни, а не както до момента - до 90 дни.

Друга значима тематика, която са разискали двете дами, е била издаването на визи за туристи от далечни и перспективни пазари като Китай и Индия, които декларират все по-голям интерес към страната ни и Балканите. Според министър Ангелкова би трябвало да се употребяват опциите за основаване на изнесени визови центрове в тези райони поради местоположението им. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР