Очаква се утрешният ден да бъде последният, в който на

...
Очаква се утрешният ден да бъде последният, в който на
Коментари Харесай

Приключва сагата със серовъглерода във Враца – цистерните ще заминат извън страната

Очаква се утрешният ден да бъде последният , в който на територията на Враца ще има 110 тона серовъглерод. Това стана ясно преди час от инспекцията на Междуведомствената комисия, ангажирана с неговото пренасяне и транспортиране.
Продуктът към този момент е източен от експерти на компания “Балкан запас , чиято работа продължи 5 дни съгласно планувания график, и се намира в 5-те специфични цистерни, с които ще поеме отвън рамките на страната ни. Те ще бъдат съпроводени със профилирани ограничения за сигурност. Остава единствено да се завърши с  митническата документи и цистерните да бъдат превозени по жп мрежата на страната.
Работата  на екоинспекцията в града под Околчица по премахване на рисковото вещество п родължи близо 16 месеца . От м. май 2018 г.- когато след нейна инспекция бяха  установени нарушавания на безвредните условия на предпазване на рисковото вещество, което се съхранява от компания „ Камибо “ ООД на територията на някогашния торов комбинат „ Химко “ повече от 20 години.
„ Сега остава да се проучва водата, която стана в басейните . След нейното източване те ще бъдат разрушени, а теренът, на който нездравословният артикул е престоял години наред, ще бъде рекултивиран “. Това съобщи  специалистът от Регионална инспекция за опазване на околната среда Враца Георги Караиванов и ръководител на Междуведомствената комисия, която бе ангажирана с дейностите по преместването на серовъглерода и добави: „ Намесиха се доста институции, доста звук се подвигна, само че съм удовлетворен, че най-сетне успяхме да стигнем до извозването на серовъглерода “.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР