Очаква се Subaru EV да бъде вариант на триредовия електрически

...
Очаква се Subaru EV да бъде вариант на триредовия електрически
Коментари Харесай

Toyota ще произвежда електрически SUV Subaru в Кентъки от 2025-a

Очаква се Subaru EV да бъде вид на триредовия електрически SUV на Toyota, който ще влезе в произвеждане по-рано през 2025 година

Съобщава се, че Toyota възнамерява да създаде нов триредов електрически кросоувър Subaru през 2025 година в завода си в Кентъки дружно с сходно транспортно средство, което ще се продава под главната му марка.

Според хора, осведомени с проектите, представени от Automotive News, Toyota ще стартира производството на Subaru EV малко откакто стартира производството на лична версия на триредовия електрически SUV, който условно се назовава bZ5X.

Името на триредовия електрически кросоувър на Subaru и други детайлности не са оповестени, само че отчетът е в сходство със известието на Subaru от май, че възнамерява четири задвижвани от акумулатори кросоувъри в своята гама до 2026 година

Toyota преоборудва своя цех за сглобяване на двата електрическия автомобил с повърхност от 9 милиона квадратни фута в Джорджтаун като част от инвестиция от 461 милиона $, оповестена през 2021 година В момента фабриката създава Camry, Camry Hybrid, RAV4 Hybrid и Lexus ES, както и четири и шестцилиндрови мотори.

Подобно на Toyota bZ5X, версията на Subaru се чака да доставя батериите си от завода, който Toyota има в развой на създаване в Либърти, Северна Каролина, който е плануван да стартира произвеждане през 2025 година

 width=

 width=

Най-големият производител на коли в света разгласи вложения на обща стойност 5,9 милиарда $ в зараждащия се цех за акумулатори в Северна Каролина, който ще има шест индустриални линии за акумулатори, четири за хибридни транспортни средства и две за електрически транспортни средства.

Тъй като мястото за дефинитивно сглобяване и снабдяването с акумулатори ще бъде в Северна Америка, и двете транспортни средства евентуално ще дават отговор на условията за цялостния федерален данъчен заем от $7500 според Закона за понижаване на инфлацията. В момента нито Toyota bZ4X, нито Subaru Solterra дават отговор на изискванията за тласъка.

Стратегията за взаимно развиване и произвеждане дава на Subaru по-голям EV, като в същото време разрешава на завода за сглобяване в Съединени американски щати в Лафайет, Индиана, да работи с оптималната скорост. Заводът създава задвижваните от ICE кросоувъри Ascent, Outback и Crosstrek и седан Legacy.

Стратегията припомня за по-ранното съдействие сред двата японски производителя на коли за стартирането на електрически SUV коли Toyota bZ4X и Subaru Solterra през 2022 година Toyota сглобява и двете транспортни средства в цех в Мотомачи покрай световната си централа в Аичи, Япония.

Toyota има към 20% от Subaru, която държи 0,3% дял в Toyota. И двете компании отхвърлиха да разясняват отчета.

Източник: insideevs

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР