Очаква се Софийският градски съд да даде старт на процеса

...
Очаква се Софийският градски съд да даде старт на процеса
Коментари Харесай

Стартира процесът срещу Йоан Матев за убийството на Георги в Борисовата градина

Очаква се Софийският градски съд да даде старт на процеса против Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов , оповестява БГНЕС.

16-годишният юноша бе открит мъртъв на скамейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 година



Повече от година и половина след убийството - през февруари 2017-а, за него бе з адържан 19-годишният Йоан Матев. Разследващите изясняват, че към Йоан сочат резултатите от правосъдни експертизи, както и свидетелски показания. Сред тях са и тези на брат му, който декларирал, че Йоан му признал за стореното и показал къде е оръжието на убийството, открито наоколо до мястото на престъплението.

Обвинителният акт против Матев бе импортиран в съда през ноември. Според него на 2 юни 2015-а Матев забелязал Игнатов инцидентно на скамейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди този момент, Йоан решил да нападне Георги. Нанесъл му удар с нож, който всекидневно носел в себе си. Според обвиняването Матев е направил това " по изключително непосилен метод ". Били наранени жизненоважни органи на Георги и настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на момчето.
 Йоан Матев БГНЕС


След това Йоан избягал от местопроизшествието и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.

През есента на Матев бе избрана най-леката мярка за неотклонение „ подписка ” от първоинстанционния съд, само че след митинг на прокуратурата Апелативният съд го остави под стража .

В края на декември 2017 година делото не съумя да тръгне, защото юристите на Матев желаеха време, с цел да уточнят отбраната. Родителите на убития Георги Игнатов се конституират като частни обвинители, а исковете им против Йоан Матев са в размер на 400 000 лв. .

Ако бъде приет за отговорен, Матев може да получи до 12 години затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР