Очаква се сделката да бъде сключена през четвъртото тримесечие на

...
Очаква се сделката да бъде сключена през четвъртото тримесечие на
Коментари Харесай

Siemens и AES правят компания за съхранение на енергия

Очаква се договорката да бъде подписана през четвъртото тримесечие на календарната 2017 година, разгласи AES в медиино известие.

Още по тематиката
Китайският стартъп замразява плана си за 1 милиарда $, откакто вложителят Дзи Йетин има проблеми

Това е първата огромна стъпка на Shell на пазара на различни горива

Шведската компания става първата в бранша, която се отхвърля от мотора с вътрешно горене

Daimler стартира построяването на цех за литиево-йонни пакети

Германската компания Siemens и американската AES Corporation основават световна компания за технологии и услуги, свързани със съхранението на сила. Тя ще се споделя Fluence и всяка от двете компании ще държи по 50% в нея.

Зелени вложения

Начинанието ще сплоти опита на AES в използването на решения за предпазване на сила с този на Siemens в ръководството на енергийни технологии. Новата компания ще сплоти платформите за предпазване на сила на AES - Advancion, и на Siemens – Siestorage.

AES участва от 2001 година в България и е измежду най-големите вложители за последните 25 години с инвестиции над от 1.6 милиарда евро. " Ей И Ес България " е притежател на Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Гълъбово ", на оборудването за депониране на боклуци край село Обручище, както и мажоритарен притежател на " Ей И Ес Гео Енерджи ", която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – " Свети Никола " край Каварна. През предходната година световните доходи на компанията са били 14 милиарда $, а има и ръководи активи за общо 36 милиарда $.

Двубоят с Tesla

Паралелите сред Fluence и начинанията на Tesla в енергийния пазар са осезаеми. Засега Tesla има батерийни системи в 18 страни, като има общ потенциал от 300 MW. Заедно Siemens и AES са въвели в употреба или получили 48 плана, достигащи 463 MW, за предпазване на сила въз основата на акумулатори в 13 страни, в това число най-големия настоящ план за предпазване на сила въз основата на литиево-йонни акумулатори, ситуиран покрай Сан Диего, Калифорния.

От своя страна пък Tesla сега построява новата най-голяма база за предпазване на литиеви акумулатори в Южна Австралия. Сегашният рекордьор на AES може да зарежда 20 хиляди дома със 120 мегаватчаса електрическа енергия.

Компанията на Илън Мъск ще бъде с потенциал от 129 мегаватчаса и ще може да зарежда 30 хиляди дома, като той е заречен на австралийското държавно управление, че в случай че инсталацията не е подготвена до декември 2017 година, тя ще е безвъзмездна. И двете съоръжения са захранвани с чиста сила.

Батерийни съоръжения = чиста сила

Според Bloomberg New Energy Finance през 2016 година са били открити батерийни съоръжения с общ потенциал 4 гигавата, прогнозите сочат, че до 2024 година те ще доближат 45 гигавата. При всички положения това е добре за консуматорите.

Петролната промишленост обаче няма същия шанс. По-рано предходната седмица Shell разгласи всеобщи вложения в чиста сила – сфера, към която от ден на ден водачи в промишлеността се насочват.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР