Очаква се САЩ да удължат за неопределено време освобождаването на

...
Очаква се САЩ да удължат за неопределено време освобождаването на
Коментари Харесай

САЩ позволяват на корейски компании да внасят американско оборудване за чипове в Китай

Очаква се Съединени американски щати да удължат за неопределен срок освобождението на южнокорейските производители на чипове Samsung Electronics и SK Hynix от потребността от лицензи за внасяне на американско съоръжение за чипове в Китай, оповестява " Ройтерс " като цитира южнокорейската новинарска организация " Йонхап ".

Според неназовани източници министерството на търговията на Съединени американски щати е разискало детайлностите с южнокорейските производители по отношение на оборудването, което може да се употребява в Китай. Според тяхната информация Съединени американски щати ще създадат съответните известия още тази седмица.

Миналата година производителите на чипове са получили позволение от Министерството на търговията на Съединени американски щати да доставят съоръжение, належащо за производството на чипове в Китай за една година, без да са нужни спомагателни лицензи.

Министерството на търговията на Съединени американски щати ще актуализира своя лист с " валидирани крайни консуматори ", който дефинира кои субекти могат да получават експорт на коя технология. Така Samsung и SK Hynix ще продължат да получават избрани американски принадлежности за произвеждане на чипове.
 Ограничения на износа на чипове за изкуствен интелект за някои страни от Близкия изток Обновена
Ограничения на износа на чипове за изкуствен интелект за някои страни от Близкия изток

Nvidia не даде причина за новите ограничавания и не посочи кои страни в Близкия изток са наранени, администрацията на Байдън отхвърля

При влизане в листата няма нужда от позволения за обособени случаи на експорт. Samsung Electronics и SK Hynix отхвърлиха да разясняват тематиката.

Министерството на търговията организира полемики със Samsung и SK Hynix за установяване на оборудването, което може да бъде въведено в китайските индустриални линии на фирмите. Освен това бяха взети поради бъдещите проекти на фирмите, защото са нужни и усъвършенствания и промени при производството на нови артикули.

Samsung Electronics има произвеждане на NAND flash памет в Сиан, Китай, а SK Hynix има произвеждане на DRAM чипове в Wuxi и произвеждане на NAND фlash в Далиан. И двете компании са вложили милиарди долари в индустриални линии в страната.

Двете компании дружно управляват близо 70% от международните DRAM и 50% от NAND flash пазари, съгласно данни на TrendForce към края на юни.
 Китай утвърждава лицензи за експорт на материалите за чипове галий и германий
Китай утвърждава лицензи за експорт на материалите за чипове галий и германий

Министерството е одобрило заявки от някои компании, които дават отговор на съответните изисквания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР