Очаква се Сърбия да посрещне над 100 000 чуждестранни туристи

...
Очаква се Сърбия да посрещне над 100 000 чуждестранни туристи
Коментари Харесай

Над 100 000 чуждестранни туристи очаква Сърбия за празниците

Очаква се Сърбия да посрещне над 100 000 задгранични туристи за празниците, съобщи директорката на Туристическата организация на Сърбия Мария Лабович, представена от националната телевизия РТС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лабович означи, че в последната седмица от годината доста хора се възползват от празничната атмосфера и прекарват почивката си в пътешестване.

„ Очакваме, че този зимен сезон ще бъде в действителност добър, изключително като имаме поради, че 2023-та беше рекордна година за туризма ни “, уточни тя.

Лабович обърна внимание, че сега има огромни тапи по сръбските гранични пунктове, само че не всички пътуващи ще останат в Сърбия – някои единствено минават на път за други страни.

„ Някои от тях въпреки всичко ще останат в Сърбия – ще забележим това през идващия уикенд. Стараем се да им покажем, че когато минават през Сърбия могат да спрат за отмора “, означи тя.

По думите ѝ туристите от района са най-честите гости на страната, само че се следи огромен поток на туристи и от Русия и Турция, както и от Китай и Германия.

Тя означи също, че ски сезонът в Сърбия е почнал доста добре и има сняг, макар че сезонът към момента е първоначално си. Туристическата организация на Сърбия чака, че потенциалът за настаняване на туристи на планинските курорти ще бъде съвсем изцяло напълнен.

„ През зимния интервал, изключително за празниците, най-атрактивни са курорти като Сокобаня, Върнячка баня, Пролом, Луковска и Куршумлийска “, сподели Лабович и добави, че цените в множеството курорти са по-високи спрямо предходната година, само че има и места, на които са останали без смяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР