Очаква се Руската централна банка да намали основния си лихвен

...
Очаква се Руската централна банка да намали основния си лихвен
Коментари Харесай

Руската централна банка може да намали основния си лихвен процент до 7.25%

Очаква се Руската централна банка да понижи главния си лихвен %, заради забавянето на инфлацията и бавния стопански напредък. Това сподели анкета на Ройтерс, извършена измежду 23-ма анализатори и икономисти. Експертите единомислещо предвидиха, че централната банка ще намали главната рента до 7.25% при идното съвещание.

"Смятаме, че централната банка ще понижи главния лихвен % с 25 базисни пункта на идната среща ", съобщи Ярослав Лисоволик, началник на Sberbank Investment Research. Управителят на централната банка на Русия Елвира Набиулина увеличи упованията за понижаване на лихвените проценти този месец, когато съобщи в изявление за Ройтерс, че банката би желала да приключи цикъла на понижаване на курса доникъде на 2020 година като последователно намалява лихвения % с дребни стъпки.

На предходното съвещание на банката, когато бе понижена лихвата за първи път от март 2018 година, Набиулина разгласи, че до края на тази година са вероятни още едно или две понижения на лихвените проценти. Забавянето на потребителската инфлация до 4.7% през юни по отношение на 5.1% през май, затвърди упованията за намаление на лихвения % на съвещанието по паричната политика на Руската централна банка на 26 юли. Според специалисти, намаляването му до 7.25% би довело до равнища, следени преди повишението на лихвените проценти през септември и би трябвало да ускори икономическата интензивност в Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР