Очаква се продажбите тази година да се увеличат с повече

...
Очаква се продажбите тази година да се увеличат с повече
Коментари Харесай

Пазарът на сървъри излиза от период на застой

Очаква се продажбите тази година да се усилят с повече от 6%

Центровете за данни се обрисуват като главен мотор за напредък на сървърния пазар
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на сървъри затихна в последните тримесечия , само че е подготвен да се върне към напредък. За това ще способстват три фактора, съгласно разбор на тайванската компания Digitimes Research.

Обемът на международния пазар на сървъри през 2019 година понижа с 1,4%, само че през 2020 година той ще се върне към напредък, заради мощното търсене на съоръжение от притежателите на центрове за данни.

Прогнозата сочи, че през 2020 година производителите на сървъри по целия свят ще пуснат на пазара общо 16,01 милиона машини, което е с 6,6% повече по отношение на предходната година.

Първоначално Digitimes Research направи по-песимистична прогноза за пазара на сървъри през 2019 година, очаквайки той да намалее с 4-5%. Но продажбите през четвъртото тримесечие превишиха прогнозите и пазарът приключи годината с лек декаданс.
още по тематиката
Анализаторите чакат пазарът да нарасне още веднъж през 2020 година, само че динамичността няма да се мери с двуцифрени темпове, защото някои одобрени производители ще претърпят спад.

Четирите най-големи оператори на центрове за данни в Съединени американски щати се обрисуват като главният мотор за напредък на доставките на сървъри в международен мащаб.

Digitimes Research разпознава три съществени фактора, които би трябвало да допринесат за растежа на пазара на сървъри в идващите пет години. На първо място това е цифровата промяна в предприятията, второ – възходящото въвеждане на системи за изкуствен интелект и трето – желанието на операторите на центрове за данни да предизвикват хибридните облачни системи.

Освен това спомагателен подтик на продажбите на сървъри ще даде увеличението на размера на излъчените данни в мрежите от пето потомство (5G), споделят анализаторите от Digitimes Research.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР