Очаква се поскъпване не само на цената на хляба през

...
Очаква се поскъпване не само на цената на хляба през
Коментари Харесай

Прогнозират поскъпване на всички стоки и услуги в страната

Очаква се повишаване освен на цената на хляба през тази година, само че и на всички артикули и услуги. Тази прогноза направи пред Дарик ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

Сред аргументите за това са по-високите разноски на бизнеса са горива, природен газ, електрическа енергия и заплати.

Кукушева уточни, че готвените от страната промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс ще натоварят с още разноски производителите. Сред препоръчаните промени са стоките с висок фискален риск да подлежат на спомагателен надзор, посредством система за следене на всички камиони с тегло над 3,5 тона. Ще има повишаване на артикули и услуги в страната, предвижда ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Мариана Кукушева добави, че това ще се случи, откакто се усилват разноските на бизнеса горива, природен газ, електрическа енергия и заплати. „ Всичко това изрично ще се отрази и върху себестойността на продукцията, без значение дали тя е от хранителния отрасъл, или от технологиите. Животът става все по-скъп. Категорично се постанова правилото повече работа, по-висока продуктивност, повече успеваемост и повече технологии, тъй като без тях изчезва закон на пазарното стопанство, а той се назовава конкуренция “, сподели Кукушева.

Още един неочакван разход ще имат производителите от средата на годината и той е обвързван с готови промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс: „ Реално ще влязат в действие от 1 юли, т.е. втората половина на годината. Тези готвени промени ще обиден най-конкурентния бизнес на България. Този бизнес, който работи на ярко, има въведени стандарти, дава отговор на всички условия и в действителност е главен поданик. Притеснява ни изключителната административна тежест, която би трябвало да поеме бизнесът на този стадий, като вкарва самоконтролни осведомителни системи, посочени от Национална агенция за приходите, с цел да усили своята отговорност на бизнеса за осведоменост във връзка с това какво се кара в едно транспортно средство над 3 тона и половина, за къде се кара, кое е лицето, което кара “, добави тя.

Все още обаче измененията не са импортирани в Народното събрание е допустимо да се стигне до необятен спор по тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР