Очаква се покачване на случаите на заразените с коронавирус, след

...
Очаква се покачване на случаите на заразените с коронавирус, след
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова очаква ръст на новозаразените с коронавирус

Очаква се повишаване на случаите на инфектираните с ковид, откакто цифрата им през днешния ден трансферира 6761. Това сподели шефът на Института по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова пред Нова телевизия.

" Очаквам повишаване на случаите, само че не може да се планува с какъв брой и какъв брой време ще се задържи растежът. Проучвания в ЮАР демонстрираха, че след такова задържане има сериозен спад. Важното в тази ситуация не е съответната численост, а колкото от новозаразените ще се нуждаят от болнично лекуване ", разяснява тя.

И предизвести - рано е да бъде оптимисти по отношение на новата разновидност на вируса и да считаме, че тя наложително протича по-леко. " Омикрон потегли със сериозен оптимизъм, само че нашите данни и тези от света демонстрират, че има случаи със съществено протичане ".

От откритите 52 случая на Омикрон у нас 7 са хоспирализираните, като множеството от тях са над 60 години, само че има и човек на 45. Всички са с съпътстващи болести.

Двама от тях са имунизирани с две дози, само че преди половин година. " Това го говорихме, че няма да е задоволителен имунитет, изключително при изискване, че има съпътстващо заболяване ", сподели проф. Христова.

Тя посъветва хората с съпътстващи болести наложително да си сложат трета бустерна доза.
 6761 новозаразени и 116 умряли от затруднения на ковид за денонощие
6761 новозаразени и 116 умряли от затруднения на ковид за денонощие

В лечебните заведения в страната се лекуват 5 219 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР