Очаква се около 52% от българите да притежават базови цифрови

...
Очаква се около 52% от българите да притежават базови цифрови
Коментари Харесай

52% от българите ще притежават базисни цифрови умения до края на десетилетието

Очаква се към 52% от българите да имат базови цифрови умения до 2030 година Това заяви министърът на електронното ръководство по време на представянето на показателя за цифрово овластяване за 2023 година на Consumers Digital Epowerment. Според него, даже заложеният през призмата на националните планирани траектории, % да бъде доближат и надвишен е извънредно незадоволително, и би трябвало да бъдат планувани спомагателни ограничения и действия за постигане на средноевропейската цел от 80% жители с базови цифрови умения до 2030 година

„ Делът на жителите със основни умения за основаване на цифрово наличие би трябвало са бъде повишен, с цел да реализираме нужният за страната ни дигитален преход “ сподели още Йоловски. Той означи, че главният приоритет пред нашето общество през идващите години би трябвало да е точно инвестиция в цифровите умения на всяко равнище.

подсети, че през днешния ден изтича срокът за оферти и мнения по оповестените от Министерството на електронното ръководство за публично разискване план на Национална стратегическа пътна карта за цифрова промяна и обновен вид на документ „ Цифрова промяна на България за интервала 2024-2030 “. „ В двата документа е обрисуван пътят за реализиране на национални цифрови цели и знаци за цифрова промяна в страната до 2030 година, само че все пак е належащо да бъдем гъвкави и бързо адаптивни, с цел да успеем да реализираме задоволително положителни резултати в бранша “, акцентира министър Йоловски.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР