Очаква се новият модел да бъде по-евтин от R5, но

...
Очаква се новият модел да бъде по-евтин от R5, но
Коментари Харесай

И Рено ще се пробва с малка евтина градска електричка, наследник на Twingo

Очаква се новият модел да бъде по-евтин от R5, само че по-скъп от Dacia Spring. Достъпните електрически коли наподобява са новата мода измежду автомобилните производители и Renault не може да не взе участие в играта.

Освен идното Renault 5 с цена под 25 хиляди евро, френската компания съгласно информацията работи по още по-малък и по-евтин модел, който би трябвало да се появи през 2026 година като начална точка в гамата ѝ от електрически коли.

Все още неназованият електромобил ще служи като наследмник на Renault Twingo, чието произвеждане следва да бъде прекратено. Вътрешни източници допускат, че той ще се създава в завода на Renault в Ново Место в Словения, където се създава и Twingo.

Тъй като все още няма никакви шпионски фотоси или публични тийзъри, за уеб страницата carscoops е основана спекулативна визуализация на изцяло електрически градски автомобил, включващ сегашния стилистичен език на Renault. Забележка: Тази самостоятелна визуализация не е записана и не е обвързвана с Renault.

Не е ясно дали моделът ще споделя архитектурата CMF-BEV с дългото 3,92 м Renault 5, само че сигурно ще има по-малка диря. Сред противниците в сегмент А ще бъдат такива като идния VW ID.1, Citroen e-C3, Fiat Panda, както и хипотетичните електрически автомобили от начално равнище на Hyundai и Opel. До известна степен той може да се конкурира и с Dacia Spring, който сега е най-евтиният електрически автомобил на Renault Group, само че Renault евентуално ще предложи по-високи равнища на качество и рафинираност.

Renault K-Ze с китайска спецификация е близнак на Dacia Spring. Очаквайте новият градски електрически автомобил да бъде по-луксозен от тях.

В по-ранно изявление за Autocar основният изпълнителен шеф на Renault Лука де Мео разкри проектите си за „ демократизиране “ на притежаването на електрически транспортни средства в Европа.

Той също по този начин разкри, че концепцията за японските kei коли е послужила като ентусиазъм за новата дребна електричка на Renault, въпреки и преведена на „ европейски език “.

Според слуховете до пазарната премиера на новия електрически автомобил може би остават две години, само че вътрешни източници допускат, че той ще дебютира в сряда, 15 ноември, по време на деня на вложителите на подразделението Ampere EV на Renault.

Ройтерс оповестява, че този ход ще помогне за листването на новото звено на фондовата борса на фона на известията за слабото търсене на електрически автомобили и засилената конкуренция от страна на Китай.

Ampere на Renault ще пусне на пазара 6 нови EV до 2030 година, в това число супермини R5 през 2024 година, SUV R4 през 2025 година и по-малък градски EV през 2026 година Цените на последния не са разкрити, само че има възможност да стартират от към 20 000 евро, запълвайки празнината сред Dacia Spring и идното Renault 5.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР