Очаква се IPO-то на компанията да осигури на основателя й

...
Очаква се IPO-то на компанията да осигури на основателя й
Коментари Харесай

Xiaomi планира да набере до 6.1 млрд. долара от IPO в Хонконг

Очаква се IPO-то на компанията да обезпечи на създателя й Лей Джун водещо място в листата на милиардерите

Още по тематиката
В китайската компания Sunny Optical и чистачите могат да бъдат милионери

Високият растеж на акциите на производителя на лещи трансформира 400 служащи в милионери
9 юни 2018
Листването на Xiaomi може да направи 56 от чиновниците на компанията милионери

Възможната пазарна оценка от 100 милиарда $ би нараснало неведнъж благосъстоянието на бизнесмените
27 май 2018
Все по-краткият живот на смарт телефоните

Големите компании пускат хитови телефони на все по-малки шпации от време, като в същото време цената на устройствата пораства
25 май 2018
Борсовият дебют на Xiaomi може да вкара създателя й в топ 30 на милиардерите по света

При сполучливо листване на китайския смарт телефон производител оценката му може да стигне 100 милиарда $, а благосъстоянието на Лей Юн – 28.3 милиарда $
14 май 2018 Китайският производител на смарт телефони Xiaomi възнамерява да набере до 6.1 милиарда $ посредством първичното си обществено предложение на фондовата борса в Хонконг, оповестява Reuters, базирайки се на информация от свои източници.

Според тях компанията, която е един от водещите производители на смарт телефони и аксесоари, приготвя листване на борсата, което може да й обезпечи това финансиране. От Xiaomi възнамеряват да продадат към 2.18 милиарда акции, всяка от които на цена от сред 17 и 22 хонконгски $ (2.17 и 2.80 щатски), твърди организацията.

Базираната в Пекин компания възнамерява да притегли осем съществени вложителя, измежду които са американският производител на чипове Qualcomm, китайската компания за доставки S.F. Holding, доставчикът на телекомуникационни услуги China Mobile и държавният конгломерат China Merchants Group. Очаква се главните вложители да придобият сред 13% и 15% от акциите в първичното обществено предложение, прибавят още източниците на Reuters. За момента обаче кръгът от привилегировани вложители може да бъде изменен преди главното събитие на IPO-то, което се чака в понеделник. Индивидуалните предложения от привилегированите вложители ще постъпят в четвъртък, като по този метод ще предопределят и изискванията, при които ще протече главното събитие в понеделник.

От Xiaomi, China Mobile и China Merchants Group са отказали да разясняват информацията, a от Qualcomm и S.F. Holding не са дали отговор на запитванията на организацията евентуално заради обстоятелството, че информацията за първичното обществено предложение към момента не е налична в общественото пространство.

Оценката

От самата Xiaomi намалиха предстоящата си борсова оценка до сред 55 и 70 милиарда $, откакто от компанията взеха решение да задържат краткотрайно вторичното си лисване в континенталната част на Китай заради проблеми с новите регулации и така наречен китайски депозитарни разписки, целящи да усилят броя на IPO-та на софтуерни компании. От Xiaomi се надяваха двойното листване да усили възможностите на компанията за постигане на оценка от над 70 милиарда $, което предвид на актуалното позициониране на компанията на пазара на мобилни телефони наподобява едва евентуално.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР