Очаква се икономиката на Италия да нарасне с 0,3 на

...
Очаква се икономиката на Италия да нарасне с 0,3 на
Коментари Харесай

Италианската икономика буксува

Очаква се стопанската система на Италия да нарасне с 0,3 на 100 през 2019 година при " очевидно закъснение по отношение на миналата година ", разгласи през днешния ден националната статистическа работа Истат (Istat), представена от ДПА.

Оценката на Истат обаче е по-добра от държавната (0,2 на сто) и от прогнозата на Европейската комисия за 0,1 на 100. Вчера Организацията за икономическо съдействие и развиване пък заложи на нулев напредък за Италия тази година.

През 2018 година брутният вътрешен артикул на страната се усили с 0,8 на 100, а през 2017 година - с 1,7 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция.

Статистическата работа отбелязва, че вялата стопанска система през 2019 година въпреки всичко е подкрепена от " умереното повишаване " на вътрешното търсене частично с помощта на " доходa на жителите " - обществена дотация, въведена от популисткото държавно управление в Рим.

Истат акцентира също продължаващите негативни трендове в доверието на бизнеса и семействата и предизвестява, че засилващата се икономическа и политическа неустановеност може да обезкуражи вложенията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР