Очаква се до края на работния ден да стане ясно

...
Очаква се до края на работния ден да стане ясно
Коментари Харесай

Фермерите решават до края на деня дали приемат условията за държавната помощ

Очаква се до края на работния ден да стане ясно дали фермерските организации одобряват препоръчаните от страната условия за в допълнение подкрепяне. В момента заседават техните структури по места, оповестиха ръководителите на организациите, които членуват в Българската земеделска камара.

" В момента по райони разискват, като до края на деня ще вземем решение, само че ще се съобразим с решението на Аграрна камара дали ще продължим митингите, доколко, по кое време, къде, защото към момента окончателните планове не са ясни от, с цел да сме наясно дали сме задоволени или не ", сподели Цветан Цеков, който съставлява производителите на плодове и зеленчуци.

На зърнопроизводителите страната е предложила за първите 3 хиляди декара повърхност по 10 лв. в допълнение на декар незабавно и по още 10 лв. до септември, а за останалите площи - по 5 лв. на декар в този момент и по още 5 лв. до септември. За останалите сектора - произвеждане на месо, мляко, яйца, плодове и зеленчуци са планувани общо 150 милиона лв. спомагателна поддръжка поради по-евтиния импорт от страни отвън Европейски Съюз и нарасналите разноски на фермерите.

Междувременно по-дребни аграрни производители, които се събраха на митинг с искане министър Кирил Вътев да подаде оставка, се отзоваха на поканата му за среща в министерството на земеделието. И след срещата обаче настояването за оставка е в действие.

" Категоричната ни позиция е, че министър Вътев би трябвало да си тръгне и колкото по-бързо го направи, толкоз по-добре за земеделието в България ", съобщи след срещата един от протестиращите аграрни производители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР