Очаква се до края на месеца да приключи оценката на

...
Очаква се до края на месеца да приключи оценката на
Коментари Харесай

До края на октомври става ясно качествен ли е ремонтът на Графа

Очаква се до края на месеца да завърши оценката на специалисти от Университета по архитектура за ремонта на улица „ Граф Игнатиев” в столицата. Тя беше поискана от кмета Йорданка Фандъкова, с цел да се откри има ли пропуски в работата на Строителния контрол, след подозрения за качеството на употребяваните материали при реконструкцията на улицата в центъра на града.

„ Към момента с професор Димитър Назърски, с който действително водим преписка, показа, че все още дават отговор на нужните условия. Те имат съответните документи за качество. Всеки един материал, който се влага на „ Граф Игнатиев”, се подлага на още един спомагателен тест – лабораторен, който потвърждава тяхната издръжливост и резистентност в метеорологичните условия”, съобщи заместник-кмета по превоза Евгени Крусев по време на ревизия на ремонта на улица „ Солунска”, съобщи bTV.

Стана ясно, че релсовият път по улица „ Граф Игнатиев” към този момент е приключен. В момента се работи по контактно-кабелната мрежа и слагането на настилките. На обекта работят интензивно над 200 души. Крусев добави, че зависи от метеорологичните условия дали ремонтът ще завърши в период.

Представител на фирмата-доставчик също е посетил обекта и е инспектирал материала, който се слага към релсовото трасе на улица „ Граф Игнатиев”, без да открие противоречие в качеството.

Спорното качество на ремонта извади софиянци на митинг с претенции за оставки, както на столичния кмет Йорданка Фандъкова, по този начин и на заместник-кмета по превоза Евгени Крусев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР