Очаква се до дни гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да обяви

...
Очаква се до дни гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да обяви
Коментари Харесай

Въвеждат пълна карантина в Солун?

Очаква се до дни гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис да разгласи цялостна карантина в няколко области в Северна Гърция след връх от 667 доказани позитивни случаи за ден. Повечето инфектирани са студенти, които не съблюдават ограниченията за отдалеченост, съобщи БНР.

Солун, Янина и Кастория са идващите области, които се чака до края на седмицата да бъдат сложени под карантина. Префектът на област Солун Дзиздикостас в изказване през днешния ден предизвести, че се усилва броят на инфектираните, като повече от половината са младежи - студенти и работещи в кафенета и питейни заведения. При тях е съвсем невероятно да се открият контактите, което допуска мощна епидемиологична интензивност, разясняват специалисти.

" Вървим към локдаун ", съобщи префектът. Въпреки че още не е наложена мярката - наложително носене на маски на открито, множеството хора към този момент излизат с защитни маски в рисковите региони. Област Атика също втора седмица е с високи индикатори.

Властите правят непрекъснати инспекции за съблюдаване на ограниченията в цялата страна. Налагат стотици санкции всеки ден. Медиите осведомят за доста случаи на инфектирани след студентски събирания и фамилни тържества. Днес повече от половината участници в фамилен празник в Кавала са с позитивни проби след. Висшите образователни заведения минаха на отдалечено образование. Засега под 1% са затворените учебни заведения, осведоми просветното министерство на Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР