Очаква се днес пламналият ферибот в района на остров Корфу

...
Очаква се днес пламналият ферибот в района на остров Корфу
Коментари Харесай

Местят изгорелия ферибот в Йонийско море до най-близкото пристанище


Очаква се през днешния ден пламналият ферибот в региона на остров Корфу в Йонийско море да бъде изместен на близкото пристанище Астакос. Целта е по-лесна работа по акцията за търсене на изчезналите пасажери.

От граничната работа оповестиха, че фериботът се намира към региона на остров Лефкада и ще бъде изместен към Астакос. Има специфична организация, която да подсигурява сигурността както на спасителите, по този начин и на медиите и на околните на оповестените в неопределеност.  Операцията по преместването му стартира още през вчерашния ден. Междувременно продължава издирването на изчезналите. В рамките на деня ще продължи издирването на изчезналите водачи от ферибота, оповестяват гръцките управляващи.

Роднините на изчезналите пасажери се обърнаха за помощ към премиера Кириакос Мицотакис с апел да се включат повече спасители в акцията. В същото време пожарникарите оповестяват, че заради огромното количество гориво в тировете е извънредно рисково да се влезе в гаража, откъдето е почнал пожарът.

На място са и роднините на 7-те изчезнали български жители, които дойдоха в Гърция, с цел да наблюдават обстановката близо., разноските за храна и нощувки ще бъдат поети от компанията притежател на кораба.

Роднините на търсените хора считат, че се губи скъпо време с превозването на ферибота на пристанище Астакос. Според гръцките морски управляващи при смяна на времето и мощни морски стихии има заплаха фериботът да потъне.

По формалния лист на пасажерите се търсят още 10 души, като не се изключва на борда да е имало и незаконни мигранти.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР