Очаква се днес Икономическият експертен съвет към Столичната община да

...
Очаква се днес Икономическият експертен съвет към Столичната община да
Коментари Харесай

Столична община финализира мерките в подкрепа на бизнеса

Очаква се през днешния ден Икономическият експертен съвет към Столичната община да завърши пакета от ограничения за поддръжка на бизнеса в София. Те ще бъдат препоръчани на работна група с представители на политическите сили в Общинския съвет. Целта е да се употребяват опциите на общината, с цел да бъде подкрепят дребния и междинния бизнес в столицата, който е обиден от изключителните ограничения поради ковид, съобщи БНР.
Mерките, върху които се работи, са в две посоки - финансова поддръжка и административни облекчения. Част от тях включват удължение на периода за заплащане на такса боклук за първото тримесечие - от 30 Април до 30 юни и удължение с един месец на служебния абонамент на компаниите, които заради затварянето на синя и зелена зона, не са го употребили. Друга част от ограниченията включва обезпечаване на банкови гаранции за дребни и междинни предприятия посредством Общинския гаранционен фонд - до 50% от размера на заема.
До няколко дни ще бъде подготвена и платформа която ще сплотява на едно място всички налични електронни услуги на общината заяви заместник-кметът по цифровизация Владимир Данаилов:
„ Това ще бъде едно място, където могат да се видят всичките електронни запаси, по всичките направление. В момента има карантина Повечето хора работят отдалечено и с цел да може да спестим времето на хората, да бъде интуитивно, да бъде елементарно, ние вършим един подобен централизиран портал. “
Като част от ограниченията ще бъдат обезпечени 60% от личните доходи на общинските театри и други културни институции от общинския бюджет, с което да се подсигуряват заплатите на работещите в тях, написа БГНЕС.
Ударът от пандемията върху София: От 1 до 3% пада БВП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР