Очаква се днес да се проведе лидерска среща между ПП-ДБ

...
Очаква се днес да се проведе лидерска среща между ПП-ДБ
Коментари Харесай

ОБНОВЕНА: ПП се среща с ГЕРБ – решават съдбата на кабинета, Денков готов с оставката

Очаква се през днешния ден да се организира лидерска среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. На нея двете обединения би трябвало да уточнят по какъв начин ще продължат да работят дружно и дали изобщо ротационната формула има някакво бъдеще.

През миналата седмица напрежението сред двете политически обединения ескалира поради кадрови назначения и рокади по министерства, управленията на регулаторите и шефове на служби, подхванати от Политическа партия.

Реклама

В петък Кирил Петков разгласи 7 условия, които, в случай че бъдат нарушени, ПП-ДБ ще изиска оставката на държавното управление. Той също по този начин прикани за сключване на управническа декларация, включваща тези 7 точки, и предизвестиха, а от ГЕРБ от своя страна настояха за съдружно съглашение.

Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и огромна част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, с цел да си свършат работата, съобщи пък преди минути министър председателят Николай Денков на Първата годишна конференция на Съвета за стопански разбори.

Денков сподели, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят метод да се схванат между тях, оповестява Българска телеграфна агенция.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР