Очаква се днес да има среща между превозвачите с представители

...
Очаква се днес да има среща между превозвачите с представители
Коментари Харесай

Превозвачи искат отлагане на увеличението на толтаксите от 1 юли

Очаква се през днешния ден да има среща сред превозвачите с представители на министерствата на превоза и районното развиване по отношение на идното увеличение с 50 % на толтаксите от 1 юли.

Браншът ще изиска отсрочване на повишаването с 3 месеца, с цел да се направи разбор и да се изработят съответни стъпки, които да бъдат в интерес на страната и бизнеса.

Министърът на превоза Георги Гвоздейков сподели, че ще се търси най-хубавият вероятен вид, с цел да бъдат предпазени ползите и на двете страни:

" Запознал съм премиера, имахме неофициална среща с министър на финансите и с министъра на районното развиване, направихме всичко належащо, с цел да предложим проект за деяние и тази среща е просто, с цел да тръгне разговор сред бранша и страната и да намерим решението на казуса, който слагат автомобилните превозвачи, несъмнено, търсейки салдото и защитавайки интереса на страната, което няма по какъв начин да не стане и, надлежно, защитавайки интереса на превозвачите. Така че това ще се случи във вторник – тръгваме на разговор, на диалози и се надявам да достигнем дружно до решението на казуса ".

Повишаването на толтаксите беше контрактувано от някогашния районен министър Гроздан Караджов в кабинета на Кирил Петков.

Тогава беше реализирана сделка нарастванията да бъдат въведени в две стъпки - едното влезе в действие от 1 юли 2022 година, а второто нарастване беше планувано за 1 януари 2023 година Заради високата инфлация в страната служебното държавно управление отсрочи второто нарастване 1 юли.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР