Очаква се 30% спад на целия пазар през първото полугодиеCovid-19

...
Очаква се 30% спад на целия пазар през първото полугодиеCovid-19
Коментари Харесай

Covid-19 забавя настъплението на 5G смартфоните

Очаква се 30% спад на целия пазар през първото полугодие

Covid-19 ще окаже неподходящ резултат върху пазара на 5G устройства
(снимка CC0 Public Domain)

Пандемията от ковид ще докара до голямо редуциране на производството на смарт телефони. То ще се свие с 30% през първата половина на 2020 година, съгласно разбор на консултантската компания ABI Research.

„ Пулсациите в Китай ще бъдат усетени в международен мащаб ”, споделя Дейвид Маккуин, шеф проучвания на 5G устройства в ABI Research. Тъй като Китай се оказа в епицентъра на огнището на Covid-19, последващото влияние е пагубно за световния пазар на мобилни устройства, заради прекъсване на индустриалните линии и спиране на веригите за доставки.

Китай е международният индустриален център за множеството от мобилни устройства и един от най-големите му пазари, вследствие на което секторът е най-силно обиден от забавени доставки и разработка на артикули от последващо потомство.

В кратковременен проект се чака неподходящ резултат от Covid-19 върху пазара на 5G устройства. Пандемията към този момент докара до угнетяване на растежа, изтласквайки създаването и въвеждането на пазара на налични 5G телефони, разяснява Маккуин.
още по тематиката
Очакваше се по-ниските ценови равнища да се трансфорат в главен мотор за увеличение на доставките на 5G смарт телефони през 2020 година, само че това влияние ще бъде отслабено през цялата година, заради ковид.

Обемът на доставките на 5G смарт телефони през годината ще е доста по-нисък от предстоящото, заради проблемите във веригите за доставки и намалялото търсене. Пазарът ще бъде изправен пред голям брой закъснения, най-много стартирането на първите 5G модели iPhone на Apple, които би трябвало да се появят през септември 2020 година

В дълготраен проект, чака се пандемията последователно да бъде овладяна до края на второто тримесечие на 2020 година, само че по-късно ще отнеме известно време, с цел да се върне доверието на потребителите и секторът на мобилните устройства да се възвърне.

При толкоз огромна взаимозависимост на международния пазар на мобилни устройства от Китай – за производството и доставките на съставни елементи, стана ясно, че доста от веригите за доставки бяха извънредно неподготвени да реагират бързо, отбелязва Маккуин.

Не е изцяло явен дълготрайният резултат на Covid-19 върху екосистемата на мобилните устройства, само че в кратковременен и средносрочен проект пандемията ще окаже мощно въздействие върху пазара на смарт телефони, изключително на устрема на промишлеността да наложи 5G устройствата с по-ниски ценови равнища през 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР