Очаква ни спокойна Коледа от пазарска гледна точка. Това каза

...
Очаква ни спокойна Коледа от пазарска гледна точка. Това каза
Коментари Харесай

Ще платим ли повече за коледните покупки тази година

Очаква ни спокойна Коледа от пазарска позиция. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ), в коментар на обстановката на тържищата в последния месец от годината.

Според него с рационално и неемоционално извършване на покупки може да имаме потребителска кошница, която да е на по-ниски стойности от предходната година при същото качество.

" В никакъв случай потребителите да не се поддават на страстта на празника да похарчат повече пари за непотребни неща и деликатно да преценят, когато видят високи цени ", посъветва той и добави, че от нас зависи дали ще подкрепим неточна комерсиална процедура или не.

По думите му кривата на изменение на цените на храните на едро сега е съвсем права линия. „ Като цяло една спокойна уравновесена среда, много обтегната откъм конкуренция и напълно предвидима, едно логистично успокоение на международния и на европейския пазар “, изясни Иванов.

" На европейския пазар следим трендове към нормализиране, това никога не е дефлация, а по-скоро обезвреждане на негативните резултати от негативните упования. Абсолютно същата наклонност се придвижи и на българския пазар. Даже при покачващата се цена на захарта имаме по-ниски равнища от 2022 година, което значи, че особено при този запас сме имали едно надценяване в края на предходната година по отношение на настоящия миг ", изясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР