ОБЗОР 2018: Аргиров се върна в Окръжна, за да я

...
ОБЗОР 2018: Аргиров се върна в Окръжна, за да я
Коментари Харесай

Пенсионираха д-р Магдалена Петрова след серия скандали

ОБЗОР 2018: Аргиров се върна в Окръжна, с цел да я избавя
Регионалната здравноосигурителна каса в Пловдив беше институцията, която се разтресе най-вече от кавги през годината. Нейният шеф доктор Магдалена Петрова удържа ситуацията до 9 октомври, когато бе пенсионирана.

Голямата бомба избухна на 9 май, тогава при полицейска акция на улица " Данаил Николаев " в града под тепетата бяха задържани шефът на дирекция Иван Деспотов и шефът на отдел Владимир Манев. Двамата бяха хванати с 50 000 лв. в колата. Това е бил техният къс от сумата от 89 000 лв., която се е разпределяла измежду участниците в схемата за източване на здравния бюджет. Останалата част от парите отивала при аптечния необут Николай Александров и обществено слабия Димитър Йотинов от Строево, който в последната година също внезапно вдигнал стандарта си на живот, настояват проверяващите. Според комерсиалния указател

" бушонът " Йотинов се води притежател на близо 30 компании

с екзотични имена, част от тях съдържат думата " фарма ". По-късно от прокуратурата обявиха, че двамата арестувани чиновници на РЗОК са живели в неосъществим за елементарния служител разкош. Директорът на дирекцията Иван Деспотов и шефът на отдел Владимир Манев са работили от към година в незаконна скица, посредством която си обезпечили първокласен живот, който не кореспондира с формалните им заплати на държавни чиновници. При осъществените претърсвания в жилищата на арестуваните са били открити много по-големи суми от тази, с която бяха хванати двамата мъже. За това описа пред медиите окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той не даде детайлности какви коли са имали Деспотов и Манев, откакто излезе информация, че те са имали автопарк, на който могат да завидят даже мутрите от близкото минало. Съдът ги остави в ареста. Според държавното обвиняване от Касата са източени близо 1.1 милиона лв.. Магдалена Петрова отхвърли всевъзможен коментар по случая.

Д-р Магдалена Петрова влезе

в спор с управлението на карловската болница

в средата на тази година. Тя отхвърли да подпише контракт по 12 клинични пътеки в АГ отделението за здравното заведение. Причината била, че към 19 юни, когато е издадена заповедта, няма мнение на ръководителя на Надзорния съвет на НЗОК по отношение на молбата на шефа на карловската болница доктор Христо Пелев за използване на изискване за работа с по-малък брой анестезиолози. В болничното заведение работят един анестезиолог, назначен на щат и половина, и трима на трудови контракти на 4 часа.

Заповедта на РЗОК - Пловдив е издадена на 19 юни, само че е получена в карловската болница на 5 юли. Така не е обезпечена опция тя да бъде обжалвана, разяснява ръководителят на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Карлово Манол Манолов. Народни представители желаеха оставката. Наложи се ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров да организира диалог с шефа на Националната здравноосигурителна каса доктор Дечо Дечев, с цел да се реши този проблем. Намесата на управлението тушира напрежението.

През май за малко се размина

изострен спор

сред РЗОК-Пловдив и пациенти и лекари от болница " Медлайн ". Причината беше отводът на доктор Магдалена Петрова да подпише контракт по клинични пътеки за лекуването на пациенти, в това число и на малчуганите с детска церебрална парализа. Проведена бе среща сред началника на Отделението по ортопедия и травматология доктор Янаки Янакиев и екипа, договарящ с лечебното заведение към РЗОК-Пловдив, по отношение на лекуването на всички пациенти, в това число и на децата с ДЦП. Представени бяха спомагателни документи и са реализирани договорености в полза на болните. Обявеният за 15 май 2018 година митинг на лекари и пациенти на верига лечебни заведения „ Медлайн-Централ Хоспитал “ в Пловдив пред РЗОК-Пловдив се анулира.

На 9 октомври стана ясно, че Магдалена Петрова не е шеф на РЗОК-Пловдив. Тя бе пенсионирана след серия от кавги. Мястото зае за малко Даниела Николова-Кършева, която работи в институцията от една година.

На 17 октомври Йорданка Караиванова бе назначена за шеф на Районната здравноосигурителна каса в Пловдив. Дотогава беше шеф на Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик. На последното си съвещание Надзорният съвет на НЗОК назначи конкурс за поста шеф на Здравната каса в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР