Обявяваме началото на филмовия фестивален сезон в морската столица с

...
Обявяваме началото на филмовия фестивален сезон в морската столица с
Коментари Харесай

Силен културен уикенд с концерт и световно кино ни очаква на 15-ия София филм фест във Варна

Обявяваме началото на филмовия фестивален сезон в морската столица с 15-ото издание на " София филм фест " във Варна, който започва този петък.

Официалното разкриване с кино лентата „ Клопка " ще бъде на 22 март от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивален и Конгресен център – Варна, а специфични посетители ще са режисьорът на кино лентата Надежда Косева и артистът в основната роля Александър Трифонов.

„ Клопка " е копродукция на България и Германия и жъне триумф още със своята международната премиера в Сао Пауло. Тематиката на кино лентата e за връзката ни с природата и борбеният, мощен човешки дух, а главният претекст е за моралните изборите, пред които всекидневно сме изправени по пътят към опазването на добродетелите ни.
Веднага след прожекцията на „ Клопка " ще отпразнуваме началото на фестивала с концерт на неповторимото музикално трио Clavexperience във фоайето на втория етаж на Фестивален и конгресен център – Варна. Групата ловко съчетава бийтбокс, синтезатори и глас.

В състав: Димитър Горчаков – пианист, преплитащ необикновено класическата и джаз музиката със синтезатори, създавайки комплицирани хармонии, отличаващи се с извънреден звук; SkilleR – един от основоположниците в бийтбокса у нас, чието име е известно в международен мащаб; Павел Терзийски – артист със незабравим гений и докосващ глас, обхващащ необятен набор от тембри и фалшификати. Clavexperience смесват АйДиЕм, Трип Хоп, Джаз и Реге чрез спонтанни импровизации, а резултатът е несравним и динамичен тон.

За феновете на кино изкуството фестивалните събития стартират ден по-рано на 21 март (четвъртък) от 18:00 ч. в Концертното студио на Радио Варна с вечер на късометражното кино с осмото издание на плана - „ Екран за нови кинематографисти ", този път взаимно с Emergence Art Fest.

Входът за феновете е свободен и всички гости ще имат шанса да завоюват билет за откриването на София Филм Фест във Варна.

Пълната стратегия на фестивала към този момент е онлайн, а БИЛЕТИТЕ са към този момент в продажба на касата на ФКЦ – Варна и онлайн на уеб страницата на ФКЦ ().

Елате да се насладим на качествено кино през 15-ото издание на " София филм фест " във Варна от 22 до 30 март, приканват уредниците.

Цялата стратегия на фестивала и съпътстващите събития можете да следите на страницата на София Филм Фест във Варна във Фейсбук и.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР