Обявиха свободните места в детските градини и яслите в София.

...
Обявиха свободните места в детските градини и яслите в София.
Коментари Харесай

Обявиха свободните места в детските градини и яслите в София

Обявиха свободните места в детските градини и яслите в София. Те са малко над 13300.

До 11 май родителите могат да подреждат желанията си за място в детско заведение. Миналата година 10 000 деца остнаха без място в детските градини, дали в този момент дефицитът ще е по-малък ще се разбере на 12 май, когато е първото класиране. Свободните места в учебните заведения ще бъдат оповестени в допълнение на 26 април.

Още преди класирането на 12 май в системата за кандидатсване за общинските детски градини и ясли в София се вижда, че проблем с местата още веднъж ще има. При някои набори и в някои региони свободни места просто няма.

"Да, обрисува се да има дефицит тук-там, като този дефицит ще е по-голям за децата в яслените групи, сред 6 и 7000 се движи този дефицит ", съобщи Мария Минчева от дирекция "Образование " в Столичната община.

От дирекция "Образование " оповестиха, че се надяват от септември да бъдат оповестени спомагателни 630 места. Досега са издигнати 103 нови детска градини, единствено тази година се строт 17. Компенсация от близо 300 лева за деца над 3 години са получили 450 фамилии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР