Обявеното през септември 2018 увеличение на лимита за верификация на

...
Обявеното през септември 2018 увеличение на лимита за верификация на
Коментари Харесай

Mastercard увеличи лимита на безконтактните плащания на 50 лева

Обявеното през септември 2018 нарастване на лимита за верификация на картодържателите (т. нар. CVM лимит) за безконтактни заплащания с Mastercard и Maestro влиза в действие у нас от 12 април. В резултат на смяната, картодържателите на Mastercard и Maestro в България ще могат да заплащат бързо, комфортно и безвредно, без да е належащо да вкарват ПИН код за преводи до 50 лева, прецизират от картовия оператор.

Промяната дава отговор на потребностите и упованията на българските картодържатели. Пазарът у нас усилва доста размера на безконтактните заплащания - с 151% през последната година, което е надалеч над междинното за Европа, с наклонност на непрекъснато повишаване. Към август 2018, 48% от всички заплащания в магазини в България са осъществени безконтактно. Очаква се още по-голямо покачване на този % за цялата 2018, което ще бъде показано през 2019 в обичайния Master Index - световно изследване за трендовете в развиването на заплащанията и потребителското прекарване, което компанията прави всяка година. Бързото движение на нарастване демонстрира, че е въпрос на няколко години новото потомство карти да покрие изцяло пазара.

Средната стойност на една трансакция в страната възлиза на 58 лв., което прави новия предел от 50 лева по-добре приспособен към настоящите финансови потребности на потребителите и в допълнение демонстрира зрелостта на българския пазар за тази стъпка. Развитието на безконтактната технология прави допустимо консолидираното й в телефони и часовници, трансформирайки ги в цифрови портфейли. Методът на безконтактни заплащания в България най-често се употребява в комерсиалните вериги, в бензиностанциите, заведения за хранене, кафенета и заведения за бързо хранене.

Увеличаването нa лимита за безконтактни преводи ще разреши доста да се усили скоростта и удобството на огромна част от безконтактните заплащания, което подхожда на търсенето на високотехнологични решения от потребителите. Повишаването на лимита за верификация на безконтактни заплащания е световна наклонност. По-мащабното нахлуване на безконтактните заплащания е и директно обвързвано с адаптирането на мобилните разплащания и популяризирането им в страната и чужбина. България застава измежду страни като Франция, Австрия, Германия и Италия с най-голям предел на цената на безконтактна трансакция.

"Това е общоприета стъпка в развиването на пазара към въвеждане на новаторски способи на заплащане. През годините, безконтактните заплащания се трансфораха в основна част от всекидневието на потребителите, а също и на търговците и банките. Промяната, която вкарваме, е в допълнение доказателство за пазарната зрялост и общоприета еволюционна стъпка към въвеждане на новаторски и безвредни решения за заплащане ", разяснява мениджърът за България на Mastercard Ваня Манова.

Увеличението на лимита за безконтактно заплащане, което е огромна крачка в развиването на българския платежен пазар, се случва девет години след осъществяването на първата безконтактна транзакция с Mastercard в България и следва периодите, които авансово бяха оповестени от компанията, акцентирайки, че към 01.07.2018 всички ПОС терминали на територията на страната ще бъдат безконтактни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР