Обявеното от турското Министерството на транспорта повишаване на толтаксите за

...
Обявеното от турското Министерството на транспорта повишаване на толтаксите за
Коментари Харесай

Толтаксите по мостове и магистрали в Турция - по-скъпи от Нова година

Обявеното от турското Министерството на превоза повишение на толтаксите за прекосяване през автомагистралите и мостовете в Турция, което влезе в действие през днешния ден е било отсрочено.

Това заяви ръководителят на Дирекцията за връзки към турското президентство Фахри Алтун в профила си в обществената мрежа Екс.

Отлагането на въвеждането на толтаксите е било направено по разпореждане на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Прилагането на новите такси ще стартира от 1 януари 2024 година.

А разликата в цените, които са били заплатени през днешния ден ще бъде върната на потребителите, се прецизира в известието.

Тази заран от Главната дирекция на автомагистралите към Министерството на превоза, бе оповестено, че новите такси за мостовете и автобаните се покачват с 50-75 %.

Публикуван бе новият ценоразпис, съгласно който таксите за прекосяване на леките коли през мостовете над Босфора " Мъчениците на 15 Юли ” и " Фатих Султан Мехмед ” са били увеличени от 8.50 на 15 турски лири.

За прекосяване през моста " Чанаккале " плануванаъа нова такса е 295 турски лири вместо до момента 200 турски лири, написа Българска телеграфна агенция.

А таксата за моста " Османгази " - 290 турски лири вместо досегашните 190 турски лири.

За автомагистралата Анкара-Нигде се планува такса 210 турски лири вместо 140 до момента, а за автомагистралата Малкара/вход/-Чанаккале/изход/- вместо 290 лири - 410 турски лири.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР