Обявени са датите на посещението на президента Си, държавния глава

...
Обявени са датите на посещението на президента Си, държавния глава
Коментари Харесай

Си Дзинпин отвежда в Русия света, а неприличен мир няма да има

Обявени са датите на визитата на президента Си, президента на Китай, в Москва. 20–22 март. Какво значи това? Че съюзът на Русия и Китай е приключен факт. Цялостната поддръжка за Русия от Китай към този момент е нещо, в което целият свят е сигурен. Но " предложенията за разрешаване на украинската рецесия " ще останат единствено предлог за започване на сериозен диалог.

Без пресилване, главните вести на интернационалната политика за дълго и и доста време напред: в интервала от 20 до 22 март формалното държавно посещаване в Русия на ръководителя на Китайската национална република, генералния секретар на Централният комитет на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин ще се състои.

Такъв е казусът, когато клишетата на формалните послания, с които хората привикнаха през предишния век и от които съумяха да се отучат през сегашния, наподобяват повече от подобаващи: визитата на Си в Москва ще има, без никакво пресилване, историческо значение.

Предложенията за мир са нещо от предишното

В рамките на диалозите ще бъдат наранени въпроси за по-нататъшното развиване на връзките на „ всестранно “ партньорство и стратегическо взаимоотношение сред Русия и Китай. В рамките на тази среща водачите на двете страни ще обсъдят и задълбочаването на руско-китайското съдействие на интернационалната сцена.

Така се разказва визитата в формалния отчет на Кремъл. В това известие се акцентира, че визитата на Си Дзинпин в Москва ще се състои по покана на Владимир Путин. Официалното известие беше допълнено от прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков:

" Комуникацията сред президента и президента на Китай ще стартира на 20 март следобяд. Ще бъде общуването на четири очи, ще има неофициален обяд. И към този момент непосредствено на 21 март ще бъде денят на договарянията. "

Какво се крие зад намеците на формалното известие?

Политологът Сергей Марков го дешифрира по следния метод:

Теми за договаряния:

1. Путин ще осведоми за хода на СВО и вероятностите за мирни договаряния. Китайският кротичък проект и неговите вероятности.

2. Как да изградим търговия сред Русия и Китай, заобикаляйки глобите на Съединени американски щати.

3. Помощта на Китай за военно-промишления комплекс на Русия, какъв брой подготвен е Китай, при какви условия.

4. Чипсове и други софтуерни артикули.

5. Как да се борим взаимно против Съединени американски щати в интернационалните организации и в разнообразни райони.

6. Мир сред КСА (Кралство Саудитска Арабия) и Иран - по какъв начин да продължим да си сътрудничим в Големия Близък изток.

7. ШОС и БРИКС – по какъв начин да ги развиваме.

8. Централна Азия и Афганистан.

9. Цената на съветския нефт, газ. Бъдещи планове, подлежат ли на наказания.

10. Северна Корея - доколко е допустимо да се привлекат техни военни запаси за СВО.

11. Как да предотвратим нуклеарна война.

Трудно е да не се съгласим със Сергей Марков, само че също по този начин е мъчно да не видим, че описът с тематики не включва тази, която наподобява най-важна за „ западните сътрудници “ на Китай на международната сцена, а точно разискването на „ оферти за украинско урегулиране. ”

Междувременно изказването на китайското външно министерство по този въпрос неотдавна беше необятно дискутирано. Дискусията обаче беше едностранчива: в Москва споделиха, че предложенията са забавни и изискват съществено изследване, само че на Запад отхвърлиха да ги одобряват съществено.

По разбираема, въпреки и неуважителна причина: първата точка в китайското изказване е настояването за ценене на суверенитета на всички страни и интернационалното право. За западните водачи след Байдън е прекомерно явно, че тези претенции са ориентирани повече към тях, в сравнение с към Русия. И те не могат да изпълнят тези претенции, оставайки на антируската си позиция.

Тази позиция се поддържа и през днешния ден на Запад. Преди визитата на Си в Москва CNN оповестява:

" Китай се пробва да се нарежда като безпристрастен кротичък медиатор за Украйна, само че тази позиция е подложена на критика в западните столици поради възходящото партньорство на Пекин с Москва. "

Защото целият свят е заложен на карта

„ Предложенията за мир “ на Китай останаха фиктивен жест, правейки който е изцяло допустимо да се каже: да, ние отдадохме дан на желанието за мир, само че Западът избира да се бори.

В тази обстановка визитата на Си в Москва наподобява тъкмо като визитата на един съдружник, началник на велика мощ, при различен. С убеденост можем да кажем, че по този начин ще се схване в целия свят - като доказателство за мощен съюз сред Китай и Русия, в който Китай показва поддръжка за Русия.

Освен това. Това посещаване и съвсем без оглед на наличието и триумфа на съответните договаряния ще значи разделянето на света на две огромни и неравни елементи. Една част от света ще остане с англосаксонците и техните спътници, а втората, и доста по-голяма, ще се състои от разнообразни нации и страни. Нейни водачи ще бъдат точно Русия и Китай.

Всъщност, гледайки този съюз, множеството страни по света осъзнават, че в този момент имат всички благоприятни условия да не се подчиняват на англосаксонците и да не извършват техните условия. Като Бразилия, която оня ден разреши на ирански военни кораби да влязат в нейните пристанища. Като Саудитска Арабия, която съобщи, че няма да се съобрази с настояването за налагане на таван на цените на петрола.

Москва в тази нова международна настройка получава късмет да се трансформира в " събирателен пункт ". Именно там могат да се водят договаряния сред всички сегменти на новосъздадения полусвят, да се срещат водачите на Китай, Иран, Индия, Латинска Америка, Пакистан, Африка и Югоизточна Азия. При това Русия въобще няма да бъде сюзерен, а медиатор, сътрудник за всяка от страните.

Намек за това развиване на световните събития може да се откри в доста речи на съветския президент Владимир Путин. Лидерът на Русия неведнъж е обяснявал: ние построяваме свят, в който господството на Запада ще бъде невероятно, свят, в който всички обичайни полезности и всички цивилизации, които са ги родили, ще получат равни права.

Този нов свят ще стартира с визитата на президента Си. Поне шансът за това е доста огромен.

Какво от това?

И по този начин, в този момент всички страни по света, наблюдавайки спора сред Русия и обединявания Запад, схващат, че Русия е воин, само че не уединен воин. Напротив, Русия пое ролята на авангард на по-голямата част от човечеството, което желае да се освободи от диктатурата на Запада.

Диктатурата на Запада е към своя край - към този момент ще й се подчиняват единствено Съединени американски щати и Англия, Канада и Австралия и Европейският съюз. Може би и Япония. Визитата на Си е доказателство, че по-голямата част от човечеството е зад Русия в нейната битка.

Но съветските патриоти, несъмнено, биха желали, в допълнение към сходни гръмки изказвания, да видят съответна материална помощ от съдружник. Надяваме се в хода на договарянията да станат ясни и параметрите на тази помощ.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР