Обявената от руския президент Владимир Путин частична мобилизация няма да

...
Обявената от руския президент Владимир Путин частична мобилизация няма да
Коментари Харесай

ISW: И с частичната мобилизация Путин няма да промени хода на войната в Украйна

Обявената от съветския президент Владимир Путин " частична готовност " няма да повлияе значително на хода на войната през идващите месеци.

Това предвижда в своя дневен отчет за военната конюнктура в Украйна американският Институт за проучване на войната.

Неговите специалисти показват, че Путин не е отправил експлицитна опасност за потребление на нуклеарно оръжие , в случай че Украйна продължи с контраофанзивните интервенции за освобождение на окупираните от съветската войска територии.

Освен това не е ясно каква част от съветския запас към този момент е била изпратена да се бори в Украйна. През ноември 2021 година представители на западното разузнаване оповестиха, че Русия е призовала " десетки хиляди резервисти " като част от предвоенната си готовност.
 Путин разгласи частична военна готовност Обновена
Путин разгласи частична военна готовност

Москва е подготвена да употребява " всички налични средства ", с цел да се отбрани

След това през юни 2022 година украинските военни оповестиха, че съветските сили са заели 80 000 запасняци да се борят в Украйна.

От ISW допускат, че в този интервал съветските военни евентуално са призовали най-боеспособните си запасняци да се бият в Украйна.

Така актуалната частична готовност ще стартира с привличане на по-малко боеспособен личен състав, разясняват американските военни специалисти.

Частичната готовност ще се извърши на планувани стадии, разкри в интервю от 21 септември съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

Това евентуално изключва ненадейно навлизане в Украйна на съветски сили, което би могло трагично да промени хода на войната .
 Руски опозиционери зоват за митинги против оповестената частична готовност
Руски опозиционери зоват за митинги против оповестената частична готовност

Според Алексей Навални Путин изпраща повече руснаци на гибел поради една несполучлива война

По този метод частичната готовност в Русия няма да лиши Украйна от опцията да освободи още от окупираната си територия през зимата.

Освен това наборната работа в Русия е едвам една година. Обучението на наборниците се прави по остарели методики и неналичието на съответна политика за викането в ресурс през годините прави съветските резервисти зле подготвени и без мотивация. Не би трябвало да се не помни, че имащите военен опит руснаци към този момент седми месец се борят в Украйна, търпейки загуби.

Друг не по-малко незначителен проблем е какво образование ще получат запасняците, призовани в границите на частичната готовност. Шойгу разказва целеустремен развой на образование, който ще запознае или напомни мобилизираните резервисти с интервенции на равнище екипаж и поделение, а по-късно и на взвод, преди да бъдат изпратени да се бият. Този развой би трябвало да отнеме седмици, в случай че не и месеци, с цел да се приведат резервистите от цивилния живот във военна подготвеност.
 И Шойгу води война с
И Шойгу води война с " груповия Запад ", приканва 300 хиляди резервисти

5937 съветски военнослужещи са починали против най-малко 61 000 убити украинци

Ръководителят на Комитета по защита и сигурност към Съвета на федерацията Виктор Бондарев заяви, че мобилизираните запасняци ще се образоват повече от месец , преди да бъдат изпратени. От друга страна, военният комисариат в Курска област заяви, че резервистите под 30 години ще бъдат изпратени незабавно в Украйна без в допълнение образование .

Украинските сили евентуално са траяли настъпателните интервенции към Лиман.

Украинските сили нанесоха удари северно и източно от град Херсон като част от акция за секване на оперативно равнище против съветски логистични, военни и транспортни средства в Херсонска област.

Украински и съветски източници идентифицираха три региона на военна интензивност на 21 септември: северозападно от град Херсон, покрай украинския плацдарм над река Инхулец и южно от границата сред Херсон и Днепропетровска област в региона на Високопиля.

Руските федерални субекти (региони) продължават с тайната готовност без значение от оповестената от съветския президент Владимир Путин частична готовност.
 Окупираният Херсон също изиска
Окупираният Херсон също изиска " референдум "

По-рано представители на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република

Назначените от Русия окупационни админи евентуално усилват ограниченията за правоприлагане и пречистване в окупираните региони на Украйна в подготовка за референдумите за фиктивно анексиране, провеждани от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР