Обявена за тази вечер демонстрация срещу руската агресия тръгна от

...
Обявена за тази вечер демонстрация срещу руската агресия тръгна от
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Демонстрация срещу агресията на Путин и руския фашизъм в София! Викат Убийци под прозорците на Митрофанова

Обявена за довечера проява против съветската експанзия потегли от центъра на София. Поход е разгласен за независимост и мир. Шествието се събира на площад " Независимост " и се насочи към постройката на съветското посолство, където е и сега.

В един миг, умишлено или не, шествието бе разграничено, като част от него се насочи през Военния клуб към Народното събрание и Паметника на Съветската войска, а друга пое по " Раковски ".

" Демонтаж " и " Тук не е Москва " скандираха протестиращите, които не скриха опасенията си от провокации и арести. Шествието запя остарелия химн " Шуми Марица " и заскандира " червени отпадъци ". Чуха се освирквания и вулгарни псувни.

" Министерство на вътрешните работи на Рашков пази националните предатели, оставка ", скандираха шестващите, нападайки редовите полицейски охранители. Направен бе опит да се отстранят положените на паметника венци.
свързани новини5042на 09.05.2022
Ще мятаме не яйца, а камъни в лицата на комунягите, които ни подбуждат към революция, прокламираха оратори, до момента в който чакаха на митинга им да пристигна Бойко Рашков.

След като не съумяха да пробият полицейския кордон пред паметника, шествието пое в посока съветското посолство. Провокации към защитаващите монумента жители и сили на реда не липсваха.

Под прозорците на дипломат Елеонора Митрофанова стачкуващите викаха " Убийци " и се оповестиха против " съветския фашизъм ".

Хората подреждат на земята обагрени в алено играчки в памет на починалите в Украйна деца и пишат с алена багра " Убийци ".





































ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР