Обясних им, че човекът е на легло и се задушава.

...
Обясних им, че човекът е на легло и се задушава.
Коментари Харесай

Нов Ужас! Мъж Издъхна, Докато Чака Линейка! От 112 Са Объркали И Са Пратили Полицейски Патрул!

„ Обясних им, че индивидът е на легло и се задушава. Имаме потребност незабавно от медици. Посочих адреса - улица „ Васил Друмев ” 31. Това е нова кооперация и мъчно се намира. Затова показах за улеснение-паркинга на блок 28 във „ Възрожденци ”. Затворих. Малко по-късно още веднъж се обадих-пак разпити и чудесии. Мъжът безусловно посиня. Съпругата му колабира в тази стресова обстановка. Последва трето позвъняване. Най-после попаднах на някакво момче, което в действителност ни свърза със Спешна помощ. Когато медиците пристигнаха, те просто установяваха гибелта на индивида. Заедно с тях обаче бе пратен и полицейски патрул по сигнал от 112 за „ нападателно държание от страна на родини ”. Аз съм някогашен чиновник на реда и трябваше да изяснявам на сътрудниците си, че искахме незабавна помощ, а от отсрещната страна ме разпитваха като че ли би трябвало да знам цялото потекло на потърпевшия. Става дума за човек в неволя, детайлностите са непотребни ”, описа юристът, който е измежду най-уважаваните кърджалийски юристи.

Той е засегнат от реакцията на операторите на тел. 112, които изпратили полицейския патрул поради " нападателни родственици ".

Децата на умрелия мъж от години са в Германия, а в суматохата си брачната половинка му потърсила помощ при съседа - за жалост безрезултатно.

„ Това не е за първи път. В полицейската процедура сме имали обстановки, в които сътрудници би трябвало да се изясняват обстойно и необятно за колабирал човек на улицата вместо да получат подпомагане за изпращане на кола за спешна помощ. Разбираме, че Център 112 в Кърджали оперира в цяла Южна България и е най-натовареният в цялата страна, само че когато обстановката изисква реакция до минути ”, безапелационен бе юристът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР