Обвиняемият за смъртта на тв водещата Виктория Маринова – Северин

...
Обвиняемият за смъртта на тв водещата Виктория Маринова – Северин
Коментари Харесай

Водят Северин с белезници да даде ДНК проба

Обвиняемият за гибелта на тв водещата Виктория Маринова – Северин Красимиров, ще бъде отведен с белезници, с цел да даде ДНК проба в Националния институт по криминалистика и криминология (НИКК).

``
реклама

Това ще стане директно откакто арестуваният кацне у нас, научи „ Монитор “.

По проект Северин би трябвало да дойде в София в късния следобяд през днешния ден с полет от Франкфурт. Арестантът ще пътува с цивилен полет, само че още преди терминала на идващи се чака да бъде отведен със профилиран превоз. Най-вероятно още на летището на Северин ще му бъдат повдигнати обвиняванията, които получи задочно – за изключително грубо обезчестяване и за съзнателно ликвидиране. След това ще бъде арестуван с прокурорска мярка за 72 часа. Очаква се Северин да изкара първичния арест в София, до момента в който станат подготвени проучванията на ДНК-то му. След това ще бъде отведен пред Окръжния съд в Русе, който би трябвало да реши дали да го остави зад решетките.

„ Разследващите убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе работят главно по версията за непринудено нахлуване “, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия през вчерашния ден.

„ Нито аз, нито сътрудниците ми, които работят директно по следствието на закононарушението, сме изключили директно някоя от версиите. В началото версиите бяха три – и непринудено нахлуване, и поръчано, както и за нахлуване, което е директен резултат от журналистическа активност. Тази последна догадка до момента не намира опора в доказателствата. Нито втората. Работи се главно по версията за непринудено нахлуване, осъществено от Северин “, изясни Цацаров.

„ При разпита Северин не отхвърля осъщественото ликвидиране, а по-скоро го разказва фрагментарно и отхвърля да признае принуждение, отхвърля каквото и да е посягане на половата цялост, изясни основният прокурор. - Не бих споделил, че обясненията му кореспондират със събраните досега доказателства, само че разпитите ще продължат в Русе. Доказателствата за нас за момента са повече от безспорни “, сподели Цацаров и изясни, че са конфискувани облекла, по които има не просто кървави следи, само че и ДНК, които съответстват с тялото на жертвата. А по тялото на жертвата има биологични следи, които съответстват с тези на Северин.

Грубо и брутално нахлуване под въздействие на алкохол за полово посягане, разказа случилото се Цацаров.

„ Примитивно схващане, първичен нагон, изключителна грубост. Жестокост, на моменти необяснима, и перверзия, която проличава и върху насилието, и върху половото посягане върху жертвата “, разказа Цацаров. Според основния прокурор и да е имало преди този момент образен контакт сред двамата, той е бил инцидентен и в деня на нападението.

„ Преднамерен или непредумишлен сюжет, че в България се убиват публицисти, само че сюжетът не устоя, разяснява още основният прокурор и отсече - Сценарият не устоя. Този сюжет ще се повтаря още веднъж и още веднъж, той има и своите политически измерения. И вие, и аз се наслушахме на всевъзможен тип клевети. Политически рейтинг не се прави върху трупове. Хората имат своите учредения за терзания, само че най-малко в този случай сътрудниците ми си свършиха бързо работата. Бързото откриване е резултат не на напън, а на професионална работа и положително стичане на събитията “, изясни още Цацаров.

" Когато отидохме в Русе с вътрешния министър, там ни чакаше психопрофил от Института по криминалистика. Той дава отговор на 90% на личността и претекстовете, това е удостоверение за една професионално свършена работа. Престъплението е инцидентно, неорганизирано. Извършителят е на възраст до 30 години, ниско образован, с незавършено главно или приблизително обучение ", изясни още той и още веднъж уточни: „ Признал е, че предният ден е употребявал алкохол. Това е разпитът пред немските управляващи ", приключи основният прокурор.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР