Обвиняемият хазартен бос Васил Божков предприе поредната си атака срещу

...
Обвиняемият хазартен бос Васил Божков предприе поредната си атака срещу
Коментари Харесай

Божков с нова атака, Антон Тодоров го разби

Обвиняемият хазартен необут Васил Божков предприе следващата си офанзива против страната. Този път беглецът от правораздаването у нас набеди прокуратурата, че е унищожила културно-исторически полезности, които са били конфискувани по време на обиските в офисите му. Обвиненият в 11 от най-тежките закононарушения милиардер продължава със серията от опити да брани противозаконната си сбирка.

ВИЖ ОЩЕ:Вижте ритоните на Божков

В обява във фейсбук Божков твърди, че от януари е почнало " противозаконното присвояване " на стотици артефакти от неговата сбирка от страна на прокуратурата и културното ведомство и то продължавало и до през днешния ден. Твърдение, което изрично не е правилно. Още на 31 януари от прокуратурата отхвърлиха обвиняванията, че културно-исторически полезности се изземват от парцелите на Божков без да се съблюдават условията за преместването и съхранението им. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева разгласи, че предметите се изземват по законоустановения ред и в наличието на най-хубавите специалисти в България. „ Това е една хибридна офанзива против прокуратурата от обвинения Божков и свързани с него лица, че предметите се изсипват в чували “, съобщи още тогава Милева.

ВИЖ ОЩЕ: Вижте самолета за $45 млн. на Божков

Днес анализаторът от ГЕРБ Антон Тодоров пусна смъртоносен коментар във фейсбук. " Гледам по какъв начин наглият Череп пързаля част от племето с мистификациите си /архитъпи, by the way/, чета по какъв начин някакви субстанции му се възхищават или съчувстват и си споделям, че май част от сънародниците ни не могат да служат за нищо друго, с изключение на за неприятен образец. Това първото долу съгласно Черепа би трябвало да служи като доказателство, че сбирката му към този момент се разпродавала под покровителството на управляващите. 100 % фалшив, може ли човек с естествен психологичен статус да се хване на тази плоска измислица "., написа Тодоров.

ВИЖ ОЩЕ: Купоните на Божков: Е1 млн. на седмица в Куршевел

На връх 24 май укриващият се в ОАЕ Божков организира първата си офанзива, а идващият ден още една сходна употребявайки профила си във Facebook, който както стана ясно се поддържа от протестърката Ивет Добромирова. В поста си Божков продължава да твърди, че от януари е почнало " противозаконното присвояване " на стотици артефакти от неговата сбирка от страна на прокуратурата и културното ведомство и то продължавало и до през днешния ден. Той обаче услужливо пропуща, че огромна част от тази сбирка в действителност не е записана, културното ведомство трябваше занапред да прави разбор по какъв начин се добити част от артефактите и дали имат нужните документи.

ВИЖ ОЩЕ: За шоуто на Божков и отмъщението на Черепа

Вместо това Божков се оправдава, че Фондация „ Тракия “ изпратила сигнали до редица интернационалните институции, в това число централата на ЮНЕСКО, който на собствен ред пратили сигнала на секцията си у нас. Божков хвърля нова порция обвинявания, като загатва, че постояната делегация на ЮНЕСКО за България била ръководена от лица, свързани с властта, без обаче да показва нито едно съответно име.

Срещу Божков са повдигнати 11 обвинявания, измежду които за търговия с въздействие, държане и отчуждаване на културно-исторически полезности, които не са регистрирани по надлежния ред, управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, за подбуждане към закононарушения по работа. В настрана досъдебно произвеждане се води следствие против него за насила, убийства и изнасилвания. Комисията по
хазарта сформира актове на хазартните компании на Васил Божков. Актовете са за 700 млн. лева за неплатени такси към страната. Оказа се, че с тези пари хазартния необут се е отдавал на фантастични завършения в перлата на френските ски курорти Куршевел. Вместо да заплати на страната дължимото, Божков е пръскал към милион евро на седмица. Уединявал се е с компании в първокласното шале (хижа) " Еделвайс ", което може да бъде наето против 500 000 евро за едвам седем дни. Още толкоз пари отиват за личен състав и зареждане с шампанско, черен хайвер и скариди. В луксозния ски оазис Божков и гостите му са се отдавали на завършения и в СПА комплекса, който е екипиран с 13-метров басейн, джакузи финален вик на технологиите и личен водопад.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР